El PSPV demana accedir al Convent de Santa Clara per veure el seu estat

El grup socialista en l’Ajuntament de Xàtiva ha sol·licitat per escrit mitjançant carta certificada a la societat mercantil ORDISA la visita al Monestir de Santa Clara. Els socialistes demanen que un xicotet grup de deu persones puga accedir a l’interior per a comprovar l’estat de l’edifici.

ORDISA és l’empresa constructora que va comprar en 2008 a l’Ordre Franciscana de les Clarisses el Monestir de Santa Clara. El regidor socialista Ignacio Reig ha alertat en diverses ocasions que s’està incomplint la Llei en matèria de protecció de patrimoni segons Reig: “El Convent de Santa Clara és un edifici històric qualificat com Bé d’Interès Cultural des d’Octubre de 2002 i , en conseqüència, té un nivell de protecció especial com indica la Llei 4/1998 de Patrimoni Cultural. És obligatori mantenir-ho en condicions i facilitar que qualsevol ciutadà puga visitar-ho. Ni una cosa ni una altra s’estan complint. L’actual alcalde va deixar que ho comprara una empresa privada i no va exercir el dret de tempteig que tènia l’Ajuntament, malgrat anunciar abans de les eleccions que tènia un “as en la màniga”. Cinc anys després l’edifici està tancat, la deterioració de façanes i teulades és evident i , incomplint la Llei de Patrimoni, l’edifici no es pot visitar. Ni tan sols s’ha reparat la canal que evacua l’aigua de pluja a la Plaça de la Trinitat. Lamentablement, ara que ja no hi ha negoci a la vista amb l’edifici l’Ajuntament passa del tema”.

L’Ajuntament de Xàtiva ha d’instar als propietaris dels immobles al fet que mantinguen els edificis en condicions i, si l’amo no ho fa, ha de fer les tasques i passar-li el càrrec al propietari. La deterioració de Santa Clara és major en la zona més valuosa, la façana sud i els sostres de l’església i el refetor. De moment la propietària del Monestir ha comunicat la petició dels socialistes al Regidor d’Urbanisme Vicente Parra per a organitzar la visita.