El PSPV denuncia que l’estalvi al servei de neteja genera baixades de salaris

El grup socialista en l’Ajuntament de Xàtiva ha detectat una disminució dels salaris d’alguns treballadors de la nova empresa responsable de neteja viària. Algunes rebaixes estan justificades per l’increment de les retencions o la reorganització de serveis però unes altres es deuen a disminució de sous. Alguns treballadors amb prou faenes aconsegueixen un sou base de 600 euros, que millora fins a poc més de 720 euros si es treballa alguns festius. Els socialistes denuncien que l’estalvi generat per la nova contracta de la brossa s’està repercutint amb la disminució de serveis i l’ajust dels salaris.

El regidor socialista Ignacio Reig ho explica: “El descens de 600.000 euros en la partida de recollida de fem i neteja viària comença a notar-se en els barris menys cèntrics i és evident que repercuteix en el servei prestat. Els salaris de la contracta de neteja són ja molt ajustats i no haurien de tocar-se. L’estalvi que s’apunta Rus ho paguen ara els treballadors”.

Els socialistes temen que la pròxima negociació del conveni col·lectiu servisca per a reduir els salaris. Ignacio Reig afirma que “simplement demanem que l’Ajuntament s’implique i obligue al fet que es paguen uns salaris dignes. La negociació del contracte ha de servir per a baixar el marge de benefici de l’empresa i no per a donar una nova volta de rosca als salaris dels treballadors”, conclou.