El PSPV denuncia un “punt negre” per a vianants a la rotonda del tanatori

  • Ignacio Reig, regidor, alerta que “l’encreuament de vianants no està ben resolt a la Ronda Nord i cal projectar un pas segur per a accedir als polígons a peu”

El PSPV presentarà en el pròxim ple municipal una moció per a evitar que l’accés per als vianants cap als polígons industrials més enllà de la Ronda Nord, a través de la rotonda del tanatori, es convertisca en un “punt negre”. Els socialistes demanen d’aquesta manera que s’elabore una proposta tècnica que definisca on ha de consolidar-se i protegir-se la circulació de vianants cap a un polígon industrial que té establiments de gran afluència de vianants i de vehicles com el Centre Comercial Plaza Mayor, Dia, Don Dino, Family Cash o Midia Mark, amb el consegüent increment de perillositat.

Actualment, el pas cap a aquestes zones ha de realitzar-se per un pas de zebra situat enfront del camp de futbol Paquito Coloma però en la pràctica els ciutadans que circulen a peu creuen diàriament la Ronda Nord pel punt situat al costat de McDonalds. No obstant açò en aquest punt, malgrat ser el punt de major afluència, està prohibit l’encreuament.

Per als socialistes la situació actual és perillosa, per la qual cosa el regidora Ignacio Reig adverteix que “l’encreuament de vianants no està ben resolt, el pas de la gent que camina cap als nous comerços no és clar i el tram de la N-340 cap al centre comercial Plaça Major és d’un evident perill”. Des del PSPV es reclama així que es projecte un pas segur per a accedir a aquests polígons a peu. Reig, d’altra banda, responsabilitza també al govern municipal del PP per no facilitar el transport públic, la qual cosa provoca que grups de joves circulen a peu fins al centre comercial. “No volem que es facen pegats amb un pas de zebra ací i un altre allà, el pas per als vianants de la Ronda Nord necessita d’una infraestructura segura que evite el pas per altres punts perillosos”, declara Reig.

 

Passarel·la per als vianants

Els socialistes realitzen diverses propostes, des d’una passarel·la per als vianants a l’altura del McDonalds, a un semàfor que regule el pas les persones a peu i permeta la incorporació a la Ronda Nord de vehicles que ixen de la zona comercial, “opció més incòmoda, però que és millor que l’actual situació”. En qualsevol cas la moció demana que siguen els tècnics municipals els que detecten el punt adequat i proposen les solucions possibles per a tenir preparat un projecte. Ignacio Reig recorda així que “ens anem a gastar 3’6 milions d’euros en una absurda carretera per a anar des de Plaça major a l’Hospital Lluís Alcanyís però ens seguirem jugant la vida per a creuar a peu la Ronda Nord”.