El PSPV-PSOE governarà Xàtiva en solitari

  • Roger Cerdà farà servir els 10 regidors obtinguts a les eleccions locals per evitar un pacte de legislatura amb altres formacions
  • Ciudadanos ha acceptat gestionar dues àrees del futur govern mentre que Xàtiva Unida i PP han declinat aquest oferiment

El proper dissabte 15 de juny, a les 12 hores, el saló de plenaris de l’Ajuntament de Xàtiva acollirà l’acte de pressa de possessió de la nova corporació municipal formada pel PSPV-PSOE amb 10 regidors, Xàtiva Unida amb 5 regidors, Partit Popular amb 4 regidors i Ciudadanos amb 2 regidors.

Serà un acte on, excepte sorpresa majúscula, Roger Cerdà serà investit, per segona legislatura, com alcalde de Xàtiva. I ho farà, com tot pareix indicar, únicament amb els vots dels 10 regidors del PSPV-PSOE obtinguts en les darreres eleccions locals del 26 de maig. Aquest és el principal resultat que sorgeix de la ronda de contactes que l’alcaldable socialista iniciava dimarts amb els diferents candidats de les formacions amb representació al consistori. Tant Miquel Lorente, candidat de Xàtiva Unida, com M. José Pla, candidata del Partit Popular i Juan Giner, candidat de Ciudadanos, mostraren la seua intenció de votar-se a sí mateix en la primera ronda de les votacions d’investidura. En aquest sentit, una vegada es passe a una segona ronda, i ja amb la validesa d’una majoria simple, el PSPV-PSOE farà servir els 10 regidors obtinguts, a un de la majoria absoluta, per poder revalidar l’alcaldia de Roger Cerdà.

Un Cerdà que aconseguiria l’objectiu que ja avançava la passada setmana, en l’entrevista realitzada a L’Informador, d’encapçalar un govern “d’una sola veu”. I tal i com recordava ahir “seria il·lògic revertir el mandat de les urnes”. Amb aquesta situació no hi haurà pacte de legislatura i s’hauran de negociar i acordar les qüestions més destacades per traure-les endavant als plenaris. “He cregut convenient iniciar converses amb totes les forces polítiques per a intercanviar punts de vista i traslladar-los el meu desig que sumem esforços en pro de fer dels pròxims quatre anys la legislatura del llançament de Xàtiva”, informava l’alcalde en funcions.

 

Ciudadanos accepta gestionar dues àrees del futur govern

L’altra qüestió destacada resultant de la ronda de contactes és l’acceptació per part de Ciudadanos de gestionar dues àrees del futur govern mentre que Xàtiva Unida i Partit Popular han declinat aquest oferiment. Aquestes regidories encara estan per definir i començaran a negociar-se una vegada passe el plenari d’investidura. Giner confirmava que quan es reben les ofertes de delegacions seran enviades al Comité de Pactes de Ciudadanos de la Comunitat Valenciana.

“Als ciutadans de Xàtiva els vaig demanar que confiaren en mi i em donaren una ampla majoria, per a poder liderar els pròxims anys. I així ho han fet. I per això a la resta de forces polítiques els he oferit que col·laboren amb el pròxim govern municipal acceptant la responsabilitat d’assumir alguna regidoria, com en altres ocasions s’ha produït en aquest mateix Ajuntament. Cada partit és lliure de triar el camí que considere. La meua oferta seguirà en peu durant tota la legislatura”, destacava Cerdà.

Durant la propera setmana els socialistes presentaran un document a les diferents formacions, basat en el seu programa electoral, amb la proposta de ciutat per als propers anys. “Al mateix temps que hem parlat de delegacions, també els he oferit parlar de les accions a portar a terme per part del govern i de l’estructura de l’Ajuntament. Aquest oferiment ha estat acceptat per totes tres formacions polítiques. Per eixe motiu la setmana que ve els farem arribar un document respecte de les principals mesures que ha de portar endavant el govern en la propera legislatura. Esperem poder comptar amb el seu suport i que junts aconseguim que aquesta ciutat avance”, ressaltava.

 

Agraïment als votants

El candidat socialista mostrava ahir “el més profund agraïment a les 6.085 persones qui, amb el seu vot, van confiar en mi i la meua gratitud també als qui van acudir a votar i van optar per altres forces polítiques. A tots, des d’ací, els dic que si el dissabte 15 sóc elegit alcalde, seré, com ja ho he fet en els passats quatre anys, l’alcalde de Xàtiva, de totes i tots, amb independència de què hagen votat”.

El candidat socialista recordava que “el 26 de maig les urnes van donar un resultat inqüestionable. Els ciutadans van donar una majoria rotunda al Partit Socialista, que es va quedar a tan sols 172 vots d’aconseguir la majoria absoluta. 6.085 vots, pràcticament el doble de vots que la segona força. La voluntat ciutadana és clara: vol un alcalde socialista i un govern que pose en marxa el model de ciutat que ha oferit el Partit Socialista en el seu programa electoral”.