El PSPV reclama el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Xàtiva

El grup socialista en l’Ajuntament de Xàtiva ha presentat una moció perquè el secretari i la interventora comencen els actes legals i expedients contra la Generalitat Valenciana per a obtenir el cobrament de les subvencions que deu des de 2006. En total, la Generalitat Valenciana ha de pagar al consistori per subvencions ja vençudes i exigibles un total de 4.637.855 euros. Els socialistes demanen que l’Ajuntament exigisca els interessos corresponents a aquest deute, un total d’1.072.784 euros.

El regidor socialista Ignacio Reig ho explica: “la Generalitat Valenciana és el principal morós de l’Ajuntament de Xàtiva, en una època en la qual s’exigeixen esforços als ciutadans i se li imposen retallades resulta que el que porta anys incomplint els seus compromisos és l’administració del PP. Actualment ens deuen 4,6 milions i la xifra pot arribar als 8 milions en dos anys. Ací ha vingut el president Camps a inaugurar una Ciutat de l’Esport tres setmanes abans d’unes eleccions. Camps va repartir besades i truita però dels diners res de res. S’han rigut dels ciutadans en la seua cara. Qui és el que ha viscut per sobre de les seues possibilitats? Personalment pense que un polític ferm una subvenció i després incomplisca el pagament hauria de ser un delicte econòmic.”

Els socialistes han realitzat un càlcul sobre la quantitat d’interessos que ha costat als xativins el finançament pels impagaments de l’administració del PP en la Generalitat. Segons el regidor Reig, “hem recopilat totes les subvencions pendents i hem aplicat el tipus legal dels interessos de demora que publica anualment l’administració via pressupostos generals de l’estat i que s’aplica als ciutadans en cas d’impagament, la xifra suma 1.072.784 euros que estan eixint de la butxaca dels ciutadans de Xàtiva”.

Els socialistes lamenten que la situació haja anat a pitjor amb el nou govern d’Alberto Fabra i temen que el deute arribe als 8,5 milions d’euros en 2014. “Fabra de moment ha incomplit totes les seues promeses, ja que va prometre un pla de pagaments en 2012 que no s’ha fet, la seua gestió no difereix molt de la de Camps. Si, com li agrada dir a Rus, un home val el que la seua paraula, Alberto Fabra no val res”, conclouen.