El PSPV reclama una neteja “igual per a tots” a Xàtiva

  • El grup socialista ha registrat una sol·licitud per incrementar la freqüència en la neteja de carrers

El PSPV de Xàtiva ha denunciat que l’empresa responsable de la neteja pública dels carrers no està tractant per igual a tots els barris de la ciutat, no realitzant la neteja en totes les vies que ho requereixen.

Davant aquesta situació el grup socialista ha registrat una sol·licitud per incrementar la freqüència en la neteja de carrers, ja que la manca d’aquesta neteja intensa s’està començant a notar a la zona del Raval, Sant Pere, Barri del Carme i Barri Nord-oest, on els carrers presenten brutícia acumulada, brutícia agreujada per l’absència de pluges des de fa mesos.

Segons el socialista Ignasi Reig “la freqüència de neteja actual és insuficient. Sabem que des de l’àrea de neteja viària fan tot el possible amb el pressupost disponible però lamentablement és insuficient”.

Els socialistes avisen que la retallada en la partida de neteja viària ha estat considerable, de 1,9 milions amb l’anterior contracta (FCC, SA) a 1,6 milions amb l’actual (INDITEC, SA). El regidor socialista, Ignacio Reig, ho explica: “És clar que estem en temps d’ajust i que calia reduir la factura anual de la neteja viària. El que no compartim és que la reducció de serveis es produeixi sempre en les mateixes zones. Entenem que el centre de la ciutat és la zona amb més trànsit però tots els ciutadans paguen igual i han de rebre els mateixos serveis, sense discriminar barris que per estar allunyats de l’Albereda sempre reben un nivell de neteja inferior”.

Els socialistes també posen en relleu la mala gestió política del servei de neteja, que va desembocar al canvi d’empresa adjudicatària en 2013. Afirmen que en els últims anys s’han contractat serveis extraordinaris “de manera excessiva”. Cal recordar que amb el Pla Montoro van aparèixer 3,1 milions d’euros de factures de FCC, SA pendents de pagament, més revisions de preu posteriors que encara estan pendents d’aclarir. FCC, S.A. ha estat, afirma, el primer creditor per volum de facturació de la ciutat de Xàtiva, “el que dóna una idea del descontrol en la despesa que s’ha tingut durant anys, i que ara es paga amb falta de recursos, però que només pateixen alguns barris”, ha sentenciat Reig.