El PSPV redacta el seu programa amb la participació dels veïns de Xàtiva

El PSPV es presenta a les properes eleccions municipals amb un programa electoral elaborat mitjançant un procés en què han participat més de 150 ciutadans de Xàtiva. Aquest procés es va presentar dilluns pel candidat a l’alcaldia, Roger Cerdà i per la responsable de programa del Comitè Electoral socialista, Xelo Angulo. Els participants han estat organitzats en un total d’onze grups de treball. D’aquesta manera, els socialistes han dut a terme la recollida d’idees per al programa de govern de la ciutat.

Les tasques d’elaboració del programa han estat estructurades al voltant de tres grans àrees de reflexió: Economia i Ocupació, Estat del Benestar i Model de Ciutat. Cada àrea ha comptat amb una sèrie de grups de treball, en els quals s’ha analitzat els diversos aspectes que ha d’abordar el document. Cada grup ha celebrat diverses sessions de treball, en el transcurs de les quals s’ha anat elaborant un primer esborrany de propostes.

Amb aquestes propostes, més les aportades per l’executiva, s’ha anat nodrint el projecte sobre el qual treballen els socialistes. En la fase final, estan previstes diverses reunions amb associacions, col·lectius ciutadans i agents socials per presentar-los el programa i contrastar idees amb la finalitat de consensuar i enriquir la proposta final del PSPV-PSOE.

 

Onze equips de treball organitzats per sectors

Cada àrea ha comptat amb un responsable encarregat de nomenar els coordinadors dels grups de treball assignats. Per la seua banda, els coordinadors de grup s’han ocupat de reclutar els participants en cada equip de treball. La inscripció en un grup de treball ha estat lliure i voluntària.

Qualsevol militant ha pogut formar part de més d’un grup de treball. Els coordinadors també han incorporat a simpatitzants o experts independents que han volgut col·laborar amb els socialistes en aquesta fase d’aportació d’idees. A més, des de la coordinació del projecte s’ha demanat col·laboració als regidors amb competències en l’àrea que s’aborda en cada grup. En total, més de cent cinquanta persones de Xàtiva, entre militants, simpatitzats o independents, implicades en la redacció del programa del PSPV-PSOE.

L’àrea d’Economia i Ocupació ha estat dirigida per Ignacio Reig i Mariola Sanchis. Les activitats d’aquesta àrea s’han centrat en l’elaboració de propostes per activar l’economia local “amb el punt de mira fixat en la creació d’ocupació”, segons ha explicat Xelo Angulo. Els treballs han estat estructurats sobre quatre grans apartats: política fiscal, agricultura, indústria i comerç, turisme i serveis.

La responsabilitat d’organitzar els treballs de l’àrea d’Estat del Benestar ha recaigut sobre la mateixa Xelo Angulo. Segons la regidora “aquesta àrea, la que més equips de treball aglutina, aborda matèries d’especial significació per als socialistes, com les polítiques públiques, de protecció social, d’educació o de sanitat”. Les tasques d’aquest apartat han estat dividides entre 6 grups de treball, amb els seus corresponents coordinadors: Sanitat (Roger Cerdà), Igualtat (Isabel Iniesta), Benestar Social, Majors i Discapacitat (Pedro Aldabero), Educació (Pascual Chulià), Joves (Lena Baraza) i Esport (Richi Medina i Pedro Aldabero).

Per últim, l’àrea de Model de Ciutat ha estat responsabilitat de Jordi Estellés, una de les noves incorporacions de la llista per a les eleccions municipals. Estellés ha dividit el treball en 4 grups. El primer, coordinat per ell mateix, ha estat Cultura i Patrimoni. Els treballs del segon grup, Fira, Falles i Festes, han estat dirigits pel regidor Pedro Aldabero. El tercer grup de treball d’aquesta àrea ha estat anomenat Associacionisme i Participació, sent coordinat per Pepe Giménez, actual president de l’Associació de Veïns del Barri Nordoest. Finalment, les discussions sobre Urbanisme i Medi Ambient han estat abordades en el grup coordinat per Ignacio Reig.

En la seua intervenció, Roger Cerdà ha destacat que “al llarg d’aquesta legislatura, el PSPV-PSOE ha vingut mantenint reunions periòdiques amb associacions ciutadanes, col·lectius professionals, associacions d’empresaris i sindicats. Els socialistes ens hem compromés a que la ciutadania participe de la gestió pública i decidisca sobre aquells assumptes que li són d’interés. Aquest només és un primer pas del camí que continuarem quan governem l’ajuntament”.

Cerdà ha valorat la importància de dur a terme accions per aproximar la política als veïns, “com la de realitzar un programa electoral participatiu o d’altre tipus, com ara la campanya Un cafè amb Roger, que ens permeten trencar el distanciament i generar un clima de confiança per recollir les qüestions que realment preocupen als xativins”. A més a més, el candidat a l’alcaldia destaca que “la presència de la nostra agrupació a les xarxes socials ha contribuït a la recollida de propostes i necessitats de la població”.