El PSPV se suma com acusació popular al procés judicial per les irregularitats de la plaça de bous

  • Els socialistes xativins reclamen “responsabilitats jurídiques i polítiques” i alerten que arribaran fins al final, “caiga qui caiga”

El PSPV de Xàtiva exercirà d’acusació popular en el judici que investiga les obres de remodelació de la plaça de bous de Xàtiva. Els socialistes han donat aquest pas “perquè volem que la investigació arribe fins al final, perquè volem que s’aclarisquen punts foscos com l’adjudicació de les obres, i que els culpables assumisquen la seua responsabilitat pel multimilionari sobrecost de la intervenció que ha suposat duplicar la despesa fins gastar-se vora 12 milions d’euros de diners públics”, com va recordar el portaveu Roger Cerdà.

El líder socialista va afirmar que “la plaça de bous és el símbol de la política faraònica i de balafiament dels recursos públics d’Alfonso Rus i del PP, política que ha duplicat l’endeutament de la ciutat i que ens ha deixat sense recursos per impulsar el redreçament econòmic que la ciutat necessita”. Cerdà destacava també que l’obra va adjudicada inicialment per sis milions d’euros, i que finalment ha costat quasi el doble, “i encara no està acabada, ni té el corresponent permís d’activitats”. Però, a més a més, el portaveu del PSPV alertava que segons els càlculs dels tècnics municipals, “falten més de dos milions per concloure-la”.

“En la història de Xàtiva no ha hagut cap precedent de tan desastrós malbaratament de diners públics, i que ha tingut tan poc rendiment ni utilització perquè no compleix la normativa per a fer els espectacles amb els que es va escusar el PP per a fer la innecessària remodelació”, va lamentar Roger Cerdà.

El portaveu socialista explicava així que, després del seu treball de fiscalització i denúncia política que han realitzat durant els set últims anys respecte d’este tema, ara duran esta responsabilitat fins a les últimes conseqüències en els tribunals. “Volem que se sàpia tota la veritat, i volem que es depuren totes les responsabilitats penals i polítiques en aquells que han fet la desastrosa gestió de la remodelació de la plaça de bous”, va declarar Cerdà en una roda de premsa celebrada a les portes d’aquest recinte.

El líder del PSPV acabava recordant que “malgrat que Alfonso Rus afirma que el judici és ‘una qüestió purament tècnica’, els socialistes tenim seriosos dubtes de que siga així, ja que en un Ajuntament, i més en el de la nostra ciutat, les decisions les prenen els polítics i no els tècnics i aquesta és una qüestió que tant Rus com la resta dels regidors de l’equip de govern que participaren directa o indirectament en la gestió de l’obra hauran d’aclarir, i assumir les responsabilitats que es deriven”.

El PSPV va sol·licitar divendres passat la testificació de diferents testimonis que “entenem, després de l’estudi de la documentació, que les seues paraules seran transcendents per a conèixer la realitat del que va ocórrer, com l’empresa que va fer el projecte, CMD Ingenieros”.

El regidor socialista, Rafael Llorens, i la portaveu de Compromís, Cristina Suñer, van declarar com a testimonis el mateix dia que ho van fer l’alcalde de la ciutat, Alfonso Rus, i el regidor del Partit Popular, Vicente Parra, ja que van ser citats per unes declaracions realitzades en un ple de 2008 alertant sobre les irregularitats en l’adjudicació de la plaça de bous.