“El que estem fent és una proesa”

El CD Llosa està a punt de culminar la millor temporada de la seua història. A la permanència virtual de la primera plantilla cal sumar-li l’èxit de la seua pedrera, amb els ascensos tant del filial com del juvenil. Uns èxits que hem repassat amb Raúl Terol, president del club, que ens ha mostrat la seua alegria i el seu compromís per seguir fent créixer a l’equip malgrat la difícil conjuntura econòmica actual.

Temporada històrica del Llosa a tots els nivells, encara a falta d’unes jornades per a finalitzar la competició. Com valores aquest any?

Ens queden encara un parell de punts per a aconseguir matemàticament la permanència del primer equip, però si que pense que passe el que passe la plantilla ha fet una grandíssima temporada . No hem estat en llocs de descens en cap moment i açò és simptomàtic. La valoració de l’any és molt positiva també a nivell de club, ja que el nostre filial ha pujat de categoria i el nostre juvenil és líder i matemàticament ja és equip de Primera Regional.

Raúl TerolA falta de la confirmació matemàtica de la permanència del primer equip que pot arribar aquest cap de setmana, suposaria la consolidació en Tercera, una cosa quasi inimaginable fa uns anys.

La veritat és que sí. La nostra història va arrancar a mitjan segle passat i en la nostra trajectòria mai havíem estat en una categoria nacional. El més important no és haver arribat sinó haver aconseguit mantenir-nos tots aquests anys perquè si comparem les poblacions dels equips de la nostra categoria, pense que el que estem fent és una proesa.

Un projecte que, com hem comentat abans, tindrà una continuïtat gràcies a la gran aposta per la pedrera que ja està donant els seus fruits.

Era una cosa que teníem clara des del primer moment, de fet quan vaig accedir a la directiva del primer equip venia de treballar diversos anys amb el juvenil, un equip que ha fet un any històric, arribant a marcar més de 100 gols i està a sol 90 minuts de proclamar-se campió de lliga. El nostre objectiu principal era unificar totes les plantilles del Llosa i en açò estem perquè ací està el futur. Si cuidem i mimem la pedrera traurem jugadors que nodriran el filial i el primer equip amb gent de casa.

Ara és moment de gaudir de tots aquests èxits però també de pensar en el futur. Què esperem del Llosa de l’any que ve?

Serem un Llosa marcat per un projecte molt auster ja que estem en una situació econòmica molt forta en tots els nivells. Enguany ja hem tingut una baixada d’uns 150 socis i açò es nota. Encara no ens hem assegut amb el secretari tècnic per a plantar les bases del primer equip, i tampoc amb Carlos Luque, que després d’aquesta gran campanya tindrà ofertes per a dirigir a equips capdavanters de la categoria.

Aquesta situació econòmica posa encara més en valor tot el que s’ha aconseguit en aquests temps.

Així és, perquè hem lluitat molt en l’esportiu però també en l’econòmic. Hem de vendre il·lusió i un projecte esportiu, i cada any amb menys ingressos, menys empreses col·laboradores… És un cavall de batalla més que fa que dirigir un club en aquesta època no siga fàcil.

D’altra banda, acabem l’any amb la Gala de la Federació que enguany ha triat la Llosa de Ranes com a lloc de celebració.

L’any passat vam estar presents en la gala d’Alginet i ens va semblar una bona idea proposar a la Federació que la gala es fera en la nostra localitat. Açò ho vam fer també pensant en una de les nostres empreses col·laboradores, la Sala Paradís, a la qual podem portar-li un esdeveniment. La Federació ho va veure amb molt bons ulls perquè estem en el nostre millor moment i després de diverses reunions amb l’alcalde i donar-nos el seu suport, vam decidir seguir amb la iniciativa. La gala serà el divendres 31 de maig.