“El que més em plena és l’ambient firer”

Dimarts a la vesprada era escollida Laura Vidal Martí com a Reina de la Fira d’Agost 2019. Així ho decidiaper majoria un jurat compost per un total de 10 membres i presidit pel regidor Pedro Aldavero. Aquesta jove xativina de 22 anys és graduada en Filologia Angles a la Universitat de València i estudiant del Màster en Professora d’Educació Secundaria. Hem parlat amb ella.

 

Per què vas decidir presentar-te a l’elecció de Reina de la Fira d’Agost?

Des de ben menuda he viscut la Fira intensament i la figura de Reina de la Fira sempre m’ha cridat moltíssim l’atenció. Ser la màxima protagonista de la festa del meu poble i representar Xàtiva per a mi és un gran honor. Em vaig presentar perquè la Fira m’agrada moltíssim i vull gaudir-la i conéixer-la des d’un punt de vista diferent al que estic acostumada.

Com vas viure la vesprada de dimarts i el moment de l’elecció?

Vaig acudir a l’Ajuntament a realitzar l’entrevista al voltant de les 18.30 hores i vaig estar uns 20 minuts contestant les preguntes dels membres del jurat. Al principi estava un poc nerviosa però després em vaig relaxar. Quan vaig acabar vaig anar amb les meues amigues i en eixos moments estava més nerviosa que durant l’entrevista. Sobre les 19.30 hores em va telefonar un mòbil i de seguida vaig reconéixer la veu de l’alcalde. Imagina’t… Tot eren crits, moltíssima alegria, moltíssima emoció…

I les hores posteriors?

El mòbil em tirava fum, no parava de sonar, de rebre whastapps amb felicitacions de familiars, amb entrevistes de mitjans de comunicació…

Què és el que més t’agrada de la Fira d’Agost?

És complicat escollir un acte o un moment concret. Per a mi la Fira és gaudir del seu ambient, eixir a l’Albereda i que estiga plena de gent, la música de xarangues i la dolçaina i tabalet, el típic esmorzar firer amb els amics, passejar amb la família, les nits als xiringuitos fallers… El que més em plena és l’ambient firer.

Quin és el moment que més esperes del teu regnat?

El dia de la inauguració, per descomptat. Pense que no hi ha altre acte tan emotiu i tan intens com aquest ja que serà el punt d’inici d’uns dies que saps que vas a viure amb moltíssima intensitat, que van a ser cansats però que vas a gaudir al màxim. A més, vaig a viure actes totalment desconeguts. He viscut la Fira des de menuda i ara tindré l’oportunitat d’assistir a actes que no he tingut l’oportunitat de viure mai.

Com definiries la teua Cort i acompanyants?

Les xiques són amigues de tota la vida. Des de que teníem 4 anyets hem anat juntes a escola i som de la mateixa colla d’amics. Tinc confiança plena en elles i sabia, des de fa anys que tenia pensat presentar-me,  que elles havien d’acompanyar-me. Pel que fa als xics, no els coneguem de tota la vida però sí ens ajuntem des de fa uns anys i passem molt de temps junts.