“Volem que es conega la injustícia que s’està produint al Sàhara”

El passat dijous a la vesprada va tenir lloc la inauguració de l’exposició ‘Mira al Sàhara’ a la casa de la Cultura de Xàtiva. En l’acte va estar present Mª José Pla, regidora de cultura i educació, a més de representants del PSPV de Xàtiva. Esta mostra s’emmarca dins dels actes per commemorar la República Àrab Sahrauí Democràtica i es podrà visitar fins al proper 6 de març. Paco Benito, secretari d’Amics del Poble Sahrauí, ens va atendre per denunciar la situació que es pateix en aquesta part del món.

 

Per què s’ha decidit fer aquesta exposició?

Un moment de la presentació.
Un moment de la presentació.

L’exposició s’emmarca dins de les jornades solidàries amb el poble sahrauí que des de fa set anys realitzem i en les quals aquesta vegada hem decidit incloure aquesta mostra. Aquestes obres vénen de la mà de Diego Leonardini  i han estat cedides pel col·lectiu Talha Xirivella. L’exposició és una visió particular de l’autor sobre els Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf.

Fins a quan es podrà visitar?

Hem pensat desenvolupar les VII Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí entre el 20 de febrer i el 6 de març de 2013, que es realitzaran a la Casa de Cultura de Xàtiva. Cal assenyalar que aquestes activitats giren sempre al voltant del 27 de febrer que és el dia de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

Quin és el vostre objectiu amb aquestes mostres?

El que volem és donar a conèixer la situació real del Sàhara y prendre consciència de que en aquest poble s’està produint una injustícia des de fa més de 35 anys degut a la deixadesa del propi Estat Espanyol que va deixar a la seua última colònia de la mà en contra del que deia l’ONU. Volem mostrar la nostra solidaritat amb un territori que està a menys de 80 kilòmetres d’Espanya.

Dos de les imatges que es poden veure a l'exposició.
Dos de les imatges que es poden veure a l’exposició.