El Real Madrid guanya el Torneig Nacional de bàsquet del Genovés

  • El Joventut aconsegueix el tercer lloc al guanyar-li al Cornellà

Els equips participants del València Bàsquet, Real Madrid, CB Cornellà, Joventut de Badalona, CB Marcelina Benifaió i C.B.Genovés ens han ofert un meravellós espectacle de bàsquet aleví ,durant el darrer cap de setmana alGenovés.

Aquest any, l’assistència de públic a la final i al llarg de tot el cap de setmana ha estat de les més nombroses de totes les edicions anteriors, amb un Pavelló d’Esports ple de gom a gom i que confirmava el que s’esperava després d’interés que havia despertat el cartell d’equips d’aquesta catorzena edició. Açò demostra l’ alt nivell de joc, espectacularitat i prestigi que ha aconseguit el Torneig Aleví del Genovés.

Cal destacar el bon paper realitzat pel C.B. Genovés que ha estat un molt digne competidor, malgrat les diferències existents. “Gràcies xavals per l’esforç i la dedicació”, foren les paraules de l’entrenador local Salva Soler en finalitzar el Torneig. També, des del club es destacava la tasca realitzada per este entrenador, no tan sols en el torneig, sinó al llarg de tota la temporada, aconseguint un nivell de joc que li ha permés competir amb els millors equips de la Comunitat Valenciana.

La final entre el Real Madrid i El València Bàsquet , va ser una autèntica lliçó de bàsquet en categories de formació. Després d’haver guanyat en els dos partits del dia anterior, tots dos es presentaven el diumenge per viure una final inèdita en el torneig mini del Genovés. El partit va començar amb alguna diferència per al Real Madrid, però poc a poc els jugadors del València anaven agafant confiança i igualaven el marcador, inclús en alguns moments del partit es col·locaven algun punt per davant. A partir d’ací partit molt igualat, amb molt de ritme i intercanvi de cistelles que li donava a la final una espectacularitat digna dels equips que estaven disputant-la. A les acaballes del partit el Madrid va agafar una diferència que va saber mantindré fins el final i dotar, d’aquesta manera, el títol de campió al Real Madrid Baloncesto, que aconseguia ser guanyador del torneig mini del Genovés per primera vegada en la història d’aquest torneig per un marcador de 67 a 42.

Malgrat la victòria del Real Madrid, el València BC va ser un digne finalista.

És tot un luxe veure jugar a xavals de 12 anys amb eixes qualitats i nivell de joc. De segur que que en el futur els veurem competint, a molts d’ells, en equips ACB i d’Europa , com tantes altres promeses que han passat pel Torneig i hui ja són realitats als Clubs capdavanters d’ACB, Noms com: Claver, P.Aguilar, Rabaseda, P.Tomàs, J.Franch, Jorge Sanz, Juanin Llorente, N.Llovet, Q. Colom, A. Ventura,G. Vives J.Creus Radovan Kouril, A. Abalde, Larry Abbia, D. Sabonis… i d’altres en Lliga LEB.

Prèviament es va disputar el partit pel tercer i quart lloc que va enfrontar al Joventut i al C.B: Cornellà en un marcador a favor dels catalans per 80-68 i el 5é i 6é lloc que el jugaren el CB Genovés i el CB Marcelina Benifaió, amb victòria per a l’equip entrenat per Toni Canyadas

La classificació final fou la següent : 1r- Real Madrid Baloncesto

2n- València B.C.

3r- Joventut de Badalona 4t-C.B. Cornellà

5é- C.B. Marcelina Benifaió 6é- C.B. Genovés

El trofeu al jugador més valuós del Torneig fou per al jugador del Real Madrid, Juan Núñez i la millor jugadora per a Aina Ferri del C.B. Genovés.

La direcció del Club ens ha manifestat que “des del Club Bàsquet Genovés volem donar les gràcies als equips participants i als seus Tècnics, així com també als membres col·laboradors, que sense ells NO seria possible la realització del Torneig: Ajuntament del Genovés, Patrocinadors i Sponsors ,als àrbitres i jutges de taula, al “speaker” Pasqual, al càmera del Club, als reporters gràfics, als conductors dels vehicles, als pares, i com no ,a la gent de la col·labora a fer gran aquest Club. Ens acomiadem fins el proper any i els esperem en el XIVé Torneig Nacional de Cadet de Bàsquet del mes de Febrer”.