El Servei de Pediatria del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent respon dubtes mitjançant les xarxes socials

  • L’objectiu és evitar la saturació dels telèfons d’atenció primària així com els desplaçaments innecessaris per a consultes bàsiques

Amb l’objectiu d’evitar la saturació dels telèfons d’atenció primària així com els desplaçaments innecessaris per a consultes bàsiques, l’Àrea de Pediatria del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha posat en marxa un servei d’ajuda. Es tracta d’un correu electrònic (pediatria.dsxo@gmail.com), un perfil de Twitter i un altre de Facebook a través dels quals els especialistes en pediatria estan responent preguntes, dubtes i consultes que tenen les famílies sobre els més menuts.

Aquesta iniciativa està coordinadapel pediatra Andrés Tarragón amb tots els pediatres d’atenció primària dels centres de salut i ha despertat ja nombroses consultes telemàtiques de pares i famílies.

Des del Servei de Pediatria s’informa que es tracta de “posar a disposició de les famílies nostre equip de pediatres que, a través del nostre correu electrònic o les xarxes socials, contestaran dubtes sobre la salut o cures dels xiquets i xiquetes. Qualsevol pare o mare pot contactar amb nosaltres”.
 
La pediatra Paloma Muñoz ha advertit que “aquestes respostes, des del punt de vista legal, mai poden substituir una visita amb una presència física però sí que pot orientar en algunes qüestions que es van repetint”. Una de les preguntes més repetides és el tema de les vacunes i, segons afirma Muños, des de Conselleria es recomana sols vacunar xiquets i xiquetes de 2 a 4 mesos.

 

Creativitat a casa

Per a contribuir a fer més suportables aquests dies a casa als més xicotets, el Departament ha promogut una campanya dirigida a promoure la creativitat de xiquetes i xiquets. Així, aquells i aquelles que ho desitgen poden enviar els seus dibuixos a través del correu electrònic o perfil de Twitter del Departament. Aquests dibuixos s’imprimiran i es penjaren en distintes parets dels Centres de Salut i Hospitals així com en el lloc web i xarxes socials del Departament. Es pretén que els més menuts dediquen la seua creativitat a eixe agraïment solidari que ja està fent-se popular des de les finestres cap als professionals de la salut.