El servei de transport universitari funcionarà amb normalitat el proper mes d’octubre

  • L’Ajuntament esmena les irregularitats del sistema de contractació anterior

L’Ajuntament de Xàtiva, front a les declaracions realitzades per el Partit Popular en relació a la manca d’un servei d’autobús universitari a València, ha manifestat que aquest servei serà restituït i funcionarà amb normalitat a partir del mes d’octubre.

S’ha confirmat que el transport en autobús entre Xàtiva i els recintes universitaris de València funcionarà amb normalitat el proper mes d’octubre. Després de la demora en la posada en funcionament del servei del transport universitari, la regidora vol aclarir les causes que han produït aquest retràs. Des de l’àrea d’educació s’ha manifestat que “des de la regidoria d’Educació sabem el trastorn que ha suposat la demora en el servei de transport universitari i anem a fer tot el possible perquè les irregularitats comeses en anteriors legislatures no tinguen lloc en la nostra manera de fer”.

Segons afirmen des del Consistori xativí, des de feia 18 anys aquest servei s’estava adjudicant il·legalment “a dit” a la mateixa empresa, fet que ja venien advertint interventora i secretari en els seus informes de fiscalització i control de la legalitat. Destaquen que “evidentment a l’actual equip de govern no estem disposats a tolerar ninguna irregularitat en un tema tant delicat com és el transport universitari i on la professionalitat de l’empresa és l’assegurança que té aquest ajuntament. Sabem que el transport en bus te l’avantatge de fer-se de porta a porta i que és també mes econòmic que altres transports alternatius. Hi ha un estalvi de 3 euros per viatge, aproximadament. Des del dia 14 que van començar les classes cada alumne ha tingut una despesa extra de 36 euros en el que duguem de curs. Som conscients dels esforços econòmics pels què tenen que passar les famílies amb universitaris en casa i per això no hem deixat de treballar per trobar l’única via legal per a que el servei continue donant-se”.

La decisió de l’equip de govern ha estat arbitrar una solució absolutament legal consistent en la signatura d’un conveni amb la línia de transport regular que cobreix l’itinerari entre Ontinyent, Xàtiva i València. Aquesta solució té cost zero per a l’Ajuntament i suposarà una rebaixa de, al menys, el 25% per als universitaris de Xàtiva respecte del cost de la línia regular. D’aquesta manera se solucionen les irregularitats amb que s’havia estat treballant en cursos anteriors. Un informe de fiscalització, elaborat en 2014 per la Intervenció General de l’Ajuntament de Xàtiva, ja advertia de la il·legalitat del procés anterior.