El servei d’urgències d’Ontinyent s’amplia amb nous espais d’observació i atenció pediàtrica i més equipaments en reanimació

  • La gerent del Departament de Salut ha acompanyat a l’alcalde en una visita a les reformes executades per la Conselleria de Sanitat amb una inversió de 450.000 euros

Dos nous espais d’observació i atenció pediàtrica o més equipaments per a l’àrea de reanimació són algunes de les millores del nou servei d’Urgències de l’Hospital d’Ontinyent, posat en marxa aquest mes de juliol després d’una reforma integral de la planta. La gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, acompanyava  aquesta setmana a l’alcalde Jorge Rodríguez, la regidora de Sanitat, Matilde Francés i diversos edils de la corporació en una visita a les reformes executades per la Conselleria de Sanitat, que han suposat una inversió de 450.000 euros.

Unes obres de les quals Jorge Rodríguez destacava com a “molt necessàries, perquè fins que el nou Hospital entre en funcionament encara passaran uns anys i una localitat com la nostra ha de poder atendre amb una mínima qualitat un servei tan important com les urgències”. Cal recordar que la Conselleria de Sanitat fixava la inversió prevista en el nou centre sanitari (ubicat en la zona DAVA Casa Balones)  en 26.115.545 euros, quantitat repartida en 5 anualitats fins a l’any 2020 per a les obres a executar. 

Al recorregut, Margarita Llaudes destacava que s’ha actuat tant a la sala d’espera amb canvis de mobiliari, aparells i altres elements com a l’espai d’atenció als pacients, on s’han creat nous espais d’observació per a adults i de pediatria, que serà decorada amb col·laboració de Caixa Ontinyent, una col·laboració que agraïa al president de l’entitat financera, Antonio Carbonell. 

Llaudes detallava que a l’estància d’observació es compta amb 4 llits i 2 sillons, i en pediatria amb 2 llits més que no es tenien. En aquest sentit puntualitzava que “a Ontinyent no hi ha ingrés de pediatria, però sí pot donar-se que els xiquets i xiquetes hagen de passar unes hores, i ara podran fer-ho en condicions”. La Gerent del Departament de Salut també incidia en la importància dels nous equipaments per a l’àrea de reanimació, on ara es podrà atendre a la par a dos malalts crítics, concloent que “hem tingut importants millores tant en infraestructures com aparells, els companys i companyes de l’equip d’atenció mèdica estan molt satisfets i en conjunt hem aconseguit dignificar l’atenció a la ciutadania d’Ontinyent i la Vall d’Albaida”, manifestava.

El plenari aprova la cessió a la Generalitat del terrenys  per al nou hospital sense el suport del PP

El nou Hospital General d’Ontinyent ha donat aquesta setmana un pas més cap a la seua construcció. El plenari ordinari del mes de juliol va aprovar, amb el suport de tots els grups i l’abstenció del PP, cedir a la Generalitat Valenciana d’una parcel·la de 24.400 metres quadrats, situada prop de l’estació de ferrocarrils i del dipòsit aduaner. 

Durant la sessió, l’alcalde, Jorge Rodríguez, va agrair el recolzament de la resta de grups i va lamentar que el PP no donara suport a la cessió dels terrenys. Per la seua banda, el regidor de Territori, Jaime Peris, proposant del punt, va explicar que la cessió del solar, adquirit per l’ajuntament amb una inversió d’1,8 milions d’euros, s’efectua condicionada a la construcció efectiva del centre hospitalari i en compliment del conveni subscrit entre l’Ajuntament i la Conselleria de Sanitat, on es fixen les obligacions d’una i altra administració.

Com va informar l’alcalde, Jorge Rodríguez, la mesa de contractació de la conselleria ha obert hui els sobres de les ofertes presentades a la redacció del projecte, una vegada desestimat el recurs presentat contra el plec per un col·legi professional. 

En aquest sentit, fonts de la Conselleria han explicat hui que finalment s’havien presentat 9 empreses, que dos han estat descartades perquè no complien els requisits i, per tant, s’han obert 7 sobres. Com que tres empreses han presentat baixa temerària, dilluns se’ls requerirà més informació i es confia en adjudicar el contracte encara en el mes d’agost, segons fonts de la Conselleria.