“El sistema de dosificació en els medicaments és molt segur i fiable”

Ens hem desplaçat fins a l’Alcúdia de Crespins per a parlar amb Julia Dolz, doctora en farmàcia, perquè ens explique el nou sistema personalitzat de dosificació en els medicaments que ofereix als seus clients.

En què consisteix aquest sistema de blisters?

Es tracta d’un sistema de compartiments que facilita la presa de la medicació. Una vegada al mes el pacient ve a la nostra farmàcia a arreplegar el tractament. És per a quatre setmanes, dividit setmanalment en desdejuni, menjar, sopar i nit. Així, s’inclou la medicació de cada dia en cada presa, per la qual cosa per al pacient és molt fàcil, i solament ha d’obrir el compartiment i prendre la medicació.

Quins beneficis té per a ells?

IMG_6416Seguretat i confiança, ja que s’eviten els errors en l’administració dels medicaments, es tracta d’una teràpia personalitzada i supervisada per un professional i és un sistema d’un sol ús setmanalment. És a dir, són compartiments hermètics on els medicaments són envasats en un contenidor tancat de manera que ningú els puga manipular.

Un sistema que facilita la presa, sobretot per a persones majors.

És molt segur, saps que la persona s’ho va a prendre i ho farà correctament. Ho preparem molt a consciència, com ha de ser. Això sí, han de ser solament comprimits o càpsules, no poden ser xarops o efervescents.

Un sistema del que sou pràcticament pioners en la zona.

Que jo sàpia, en aquesta zona hi ha únicament una altra farmàcia més que oferisca aquest tipus de serveis.

Com va sorgir aquesta idea?

Tot va començar perquè un client em va demanar si podia preparar-li-ho per a la seua mare, ja que era molt major i ells no estaven a casa. Així, ells controlaven si es prenia la medicació i si ho feia correctament. Em vaig posar en contacte amb l’empresa Venalink perquè ens subministrara els blisters i de seguida vam posar en marxa la idea.

Té algun cost per al client?

No, és totalment gratuït, sense cap cost addicional. Nosaltres tenim ací guardada la medicació de cada pacient en caixes i ells solament han de portar la seua recepta i la targeta i li ho donem. Ells saben que, quan comencen l’últim blíster, han de venir a arreplegar el del següent mes.