El transport públic d’Ontinyent serà gratuït des de l’1 de gener

  • L’Ajuntament aprofitarà la nova concessió del servei per incrementar el nombre de línies, millorar l’eficiència dels vehicles i afavorir la mobilitat dels veïns

L’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez anunciava aquesta setmana que tot el transport urbà de la ciutat passarà a ser gratuït a partir de l’any que ve. Segons avançava Rodríguez aquest dimarts en roda de premsa, es tracta d’una mesura pionera a les ciutats de més de 30.000 habitants a Espanya i es preveu que entre en vigor el proper 1 de gener de 2020, coincidint amb la finalització del contracte vigent del servei de transport urbà.

A més, aprofitant el nou contracte, el transport urbà d’Ontinyent passarà a tenir dues línies d’autobús fixes i les parades geolocalitzades, a més d’autobusos menys contaminants: “amb aquestes mesures volem llançar a la població un missatge molt potent en favor del transport públic, la reducció de d’emissions de gasos contaminants i, en definitiva, en contra del canvi climàtic que tant de mal comença a fer-nos”, afirma el primer edil.

Segons el càlculs dels tècnics municipals, el nou contracte del transport urbà municipal eixirà a concurs per 250.000 euros i els ingressos anuals són actualment de 30.000 euros, amb una mitjana diària de 110 passatgers: “així doncs, quan més gent faça ús de l’autobús urbà, més rendible socialment i mediambientalment serà el servei. I fent-lo gratuït, amb les línies i més eficient pensem que tindrà una major utilització”, va exposar Jorge Rodríguez.

L’alcalde d’Ontinyent, que compareixia en roda de premsa junt a les regidores Sayo Gandia (Medi Ambient) i Inma Ibáñez (Transport) per donar detalls de la mesura, anunciava també que el que una vegada es pose en funcionament la gratuïtat del autobús urbà d’Ontinyent, “ja no n’hi haurà cap excusa per a no utilitzar el transport públic”, i avançava que amb el nou contracte de les línies d’autobús d’Ontinyent, que eixirà a concurs en breu, es vol millorar el servei fent-lo encara “més eficient”. El primer edil lamentava, això si, que cap empresa es presentara al concurs per adquirir un autobús elèctric, tot i que avançava que en la nova flota d’autobusos urbans serà un requisit el distintiu Euro 6 i es puntuarà l’oferta que aporte vehicles elèctrics, híbrids o a gas.

Jorge Rodríguez assenyalava igualment que si bé amb motiu de la celebració del Dia Europeu Sense Cotxes, nombroses administracions han ofert serveis de transport públic gratuït durant uns dies, “Ontinyent vol anar més enllà i donar continuïtat a aquestes campanyes de conscienciació amb mesures concretes. Pensem que els beneficis socials i mediambientals ho justifiquen més que sobradament, ja que volem fer accessible a tota la ciutadania el transport urbà i contribuir a la reducció de les emissions de gasos contaminants amb mesures concretes”.

Així, coincidint amb la finalització del contracte vigent del servei de transport públic urbà el proper 31 de desembre, passarà a oferir-se des de l’1 de gener el servei de manera gratuïta a les persones usuàries. La regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, explicava que “promoure la utilització del transport públic enlloc dels vehicles privats, afavoreix la reducció de les emissions de contaminants. Segons els estudis que es van fer amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), podríem aconseguir una reducció de 300 tones anuals de C0₂, un dels responsables de l’efecte invernacle; i de prop de 800 kgs anuals d’Òxid de Nitrogen, relacionat amb la formació de l’ozó troposfèric”, explicava.

“A més a més, –afegia– reduïm la contaminació acústica; potenciem l’autonomia personal de sectors com els més joves i els més majors; i cal considerar també nombrosos intangibles, com que el trànsit viari estarà menys congestionat, la pujada i baixada al bus sense haver de presentar abonament serà més àgil, entre altres avantatges”.

La regidora de Transport, Imma Ibáñez, explicava que aparellat amb aquest canvi s’introduirà altra important novetat, en reordenar-se la línia urbana de bus, reduint els temps d’espera. A més, amb la creació d’una segona línia, que entrarà en funcionament en primavera, es millorarà les comunicacions amb espais com els instituts, l’estació de ferrocarril, el cementeri i, quan estiga en funcionament, el nou hospital.

Ibáñez asseverava que “no tenim constància de serveis com aquest amb gratuïtat permanent a Espanya, tot i que a Europa si que hi ha precedents. En França són més de 20 els municipis que aposten per mesures com aquesta, destacant l’èxit que està tenint a Dunkerque; a Tallin, en Estonia, també va haver bons resultats; Luxemburgo ho instaurarà a tot el país en març de 2020”.

Cal recordar que l’Ajuntament està treballant també en altres aspectes en matèria de mobilitat sostenible, com l’execució d’una nova estació d’autobusos en la zona de Mesta; o la posada en marxa d’un projecte pilot de bicicletes elèctriques per al seu ús dins de la ciutat. També es completarà la connexió ciclista i de vianants amb el nou Hospital i els polígons industrials, i es crearà itineraris segurs per a ciclistes i vianants en els principals camins del disseminat, entre altres mesures.