El treball del compositor de Chella, Jose Miguel Fayos Jordan, recollit en un CD

L’Orquestra de Vent del Conservatori Professional de Música de Xàbia ha debutat en el món discogràfic amb la gravació del cd “Del color de les marees”, que inclou la peça del compositor de Chella i professor del centre, José Miguel Fayos Jordan, que es va estrenar al municipi dins dels actes commemoratius del 400 aniversari de la concessió del títol de ciutat. L’obra, dedicada a Xàbia, s’inspira en les pintures que va realitzar Sorolla durant els seus estius a la població i també, en les emocions i sentiments que aquests mateixos paisatges han despertat en el seu autor.

La versió registrada està dirigida per José Rafael Pascual Vilaplana i ha comptat amb l’ajuda de músics de gran prestigi com Johan de Meij i Andrés Valero. Tant la caràtula com les imatges que acompanyen aquest treball són obra de Sorolla i han estat cedides desinteressadament per al disseny pel Museu Sorolla de València.

El CD es compon de 4 obres: “La Cimera de Masada”, obra guanyadora del II Concurs de Composició per a Banda Simfònica Ciutat de Torrevella 2004;

“Ecos d’un món distant”, guardonada amb el primer premi en el I Concurs Iberoamericà de Composició per a Banda Vila d’Ortigueira; “Cantares de la Nova Terra”, escrita en commemoració del 400 aniversari de la Carta Pobla de Chella; i “Del Color de les Marees”, en commemoració dels 400 anys de la concessió del títol de Vila a Xàbia.