El Tren de la Dipu arriba a Xàtiva

  • Els visitants coneixeran els principals punts d’interès de la ciutat i gaudiran d’una degustació del menjar típic de la zona

El Tren Turístic de la Dipu visitarà hui Xàtiva per a oferir un viatge turístic d’un dia des de 14,30 euros. El Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar amb la col·laboració de Renfe i l’Ajuntament de Xàtiva impulsen el Tren Turístic de la Dipu amb l’objectiu de fomentar el turisme de proximitat i que els valencians i visitants descobrisquen els principals atractius de la capital de La Costera.

La ruta a Xàtiva eixirà a les 9:35 hores des de l’estació de València Nord i tornarà de nou a València a les 18:00 hores.

El viatge oferirà un recorregut que inclou el viatge d’anada i tornada en un tren charter que va directe a la destinació sense parades i amb hostesses, guies turístics, una visita guiada pels principals punts d’interès de la ciutat i una degustació del menjar típic de la zona.

L’excursió turística permetrà descobrir la petjada del pas de diverses civilitzacions per Xàtiva, la seua cultura i el seu patrimoni històric-artístic. Així, el visitant recorrerà el carrer Montcada, el Museu de l’Almodí, la Plaça del Mercat, la Basílica de la Seu i el seu atractiu més important, el Castell, i a més, degustarà la gastronomia de la zona amb plats tan típics com l’arròs al forn.

El bitllet es pot adquirir en la pròpia estació de València Nord a un preu de 4,80 euros i el viatger podrà reservar en un dels restaurants que ofereixen menú especial per a la ruta, amb preus que oscil·len entre els 9,50 euros i 18 euros.

 

Marian Soro, regidora de Turisme i Comerç

“El més important de la visita és l’objectiu turístic, però també volem donar a conèixer els recursos comercials que té la ciutat”

Aquest dissabte arriba a Xàtiva un tren carregat de turistes, una oportunitat única.

Es tracta d’una iniciativa que va nàixer d’un conveni a Fitur i aquest és el primer viatge, sent una experiència nova i il·lusionant. Anem a veure quin és el flux d’atracció que té el destí de Xàtiva.

Malgrat encara ser prompte, es coneixen les primeres xifres?

Online s’han venut fins a divendres al voltant de  100 localitat. Si tenim en compte que és a peu de taquilla quan es té el major percentatge de demanda, i que disposem de 220 seients, podem qualificar de molt important aquesta xifra que tenim ja a dia de hui.

A més de la iniciativa turística, cal destacar la importància també per al comerç local.

El més important de la visita és l’objectiu turístic, però també volem donar a conèixer els recursos comercials que té la ciutat. Els visitants van a estar ací tot el dia i hem d’aprofitar aquestes hores de temps lliure per donar a conèixer les nostres tendes o saber quines són les oportunitats que Xàtiva els pot donar en pròxims viatges.

Està prevista la continuïtat d’aquest tren?

En principi està organitzat per que arribe un tren cada mes, exceptuant juliol i agost. Si funciona i veiem que la gent respon finalitzarà al desembre, amb opció de mantenir-ho més temps.

En què consisteix el viatge?

El tiquet costa 4,80 euros i engloba l’anada i la tornada, sent a un preu de 14,30 euros tot el paquet complet, que consta de visita turística completa, trenet, pujada al Castell…  Així, cobrim la necessitat de cada usuari, que pot venir lliurement per la ciutat o fer la visita que, al fi i al cap, és l’objectiu de la iniciativa.

Aquesta iniciativa es suma a l’acció que està desenvolupant-se aquests dies també a València.

Des d’aquest dijous i fins a diumenge tenim una oficina física al centre de València, al baix del Teatre Principal. És un punt importantíssim per a nosaltres ja que ens donem a conèixer, sent una acció molt directa amb els veïns i turistes que estan a la capital. Està sent un reclam molt important per a la nostra ciutat, ja que en aquests dies està havent molt de moviment.