El Trofeu Diputació de Raspall començarà el divendres 30 d’agost al Genovés

  • El president de la Diputació, Toni Gaspar, celebrava la creixent afició per “un esport que ens defineix i representa i pel qual continuarem apostant des de les institucions”

El pati dels Scala de la Diputació de València rebia aquest darrer dimarts als 32 protagonistes de la V Copa de Raspall i la XII Copa d’Escala i Corda que, sota la denominació de Trofeu Diputació de València, es disputaran a partir del divendres 30 d’agost en diferents trinquets de la província. La partida que donarà inici a la competició de Raspall tindrà lloc en el municipi del Genovés, mentre que La Pobla de Vallbona acollirà la jornada inaugural d’Escala i Corda el dissabte 31.

Els joves talents del món de la Pilota seran protagonistes d’aquests trofeus, en reservar la Federació dos equips en cada modalitat per a aquests jugadors que vénen destacant al llarg de la temporada. D’aquesta forma, Badenes, Verger, Lorja i Néstor, en Raspall, i Tomás, Fageca, Nacho i Marc en Escala i Corda, tindran l’oportunitat de competir amb les grans figures del Raspall, com Moltó, Marrahí i Brisca, i els referents del moment en Escala i Corda, cas de Soro III, Pujol i Félix, campió de Lliga.

En l’apartat tècnic, la 12a Copa Caixa Popular-Trofeu Diputació d’Escala i Corda tindrà com a novetat les galeries prohibides, una modalitat de joc que impedeix als participants llançar la bola a la graderia i que propicia un major intercanvi de colps entre els contendents i major seguretat del públic assistent. Quant a la cinquena Copa de Raspall, els organitzadors busquen igualment més espectacularitat en el joc, i per a això introdueixen la falta al 7, penalitzant el servei que excedisca aquesta distància.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, celebrava la creixent afició per “un esport que ens defineix i representa i pel qual continuarem apostant des de les institucions”. Gaspar ha exercit d’amfitrió de l’acte i ha aprofitat per a presentar al nou diputat d’Esports, Andrés Campos, que avançava la seua intenció de seguir “la senda de col·laboració amb la Pilota, com ha fet aquesta institució en els moments més durs”. Campos ha considerat que aquest esport “té el futur garantit” com demostra l’èxit de les seleccions valencianes masculines i femenines en l’Europeu de Portugal. El president també ha posat en valor el paper de la dona en l’impuls de la Pilota.

El Trofeu Diputació de Raspall s’iniciarà el divendres 30 d’agost al Genovés, i un dia més tard el trinquet de la Pobla de Vallbona acollirà la jornada inaugural del Trofeu Diputació d’Escala i Corda. Totes dues competicions es prolongaran fins al mes de novembre, amb dos grups en cada modalitat en els quals s’enfrontaran totes les parelles entre si, abans de creuar-se en semifinals les dues primeres de cada grup. Les finals de totes dues Copes seran el preludi de l’inici d’una Lliga en la qual es busca que continuen tenint protagonisme els joves talents.