El valencià Daniel Luque, estrela del cartell de bous de la Fira d’Agost

  • El matador “El Soro” reapareixerà a Xàtiva

El matador de Foios Vicente Ruiz “El Soro” reapareixerà en la Fira de Xàtiva el 17 d’agost després de 20 anys apartat de les places. L’empresa de la plaça de bous de Xàtiva ha tancat amb ell un cartell completat pel sevillà Daniel Luque i la jove promesa del toreig valencià Román Collado, amb bous de la ramaderia de Santiago Domecq.

Així, “El Soro” torna amb tota la il·lusió la plaça xativina després d’una dura lluita contra una greu lesió de lligaments de genoll que li va obligar a retirar-se en 1994, i per la qual ha hagut de passar pel quiròfan fins a en 37 ocasions.

En paraules al nostre setmanari, Ramón Vila, regidor de Fira i Festes, va afirmar que any rere any “l’empresa fa importants esforços per aconseguir un cartell atractiu a la gent i en aquesta edició destaque a Román Collado, el millor torero valencià”. Així mateix, l’edil va recordar “les condicions extraordinàries” que presenta la Plaça de Bous, a falta d’acabar “unes actuacions secundaries que no marquen el dia a dia dels actes”. “El que diu l’oposició és perquè tenen enveja, ja que tenim una Plaça impressionant, que després de la de València és la més important de la Comunitat i que poc a poc animer nodrint-la d’espectacles”, va finalitzar el regidor.

 

16 d’agost 19:30 hores Concurs de retalladors

17 d’agost 19:30 hores Román Collado, Daniel Luque i Vicente Ruiz ‘El Soro’

18 d’agost 19:30 hores Gran Prix

19 d’agost 19:30 hores Classe pràctica de l’Escola Tauromàquia de Diputació