El veïnat del Llombo decideix si l’Avinguda Torrefiel ha de ser o no de doble sentit

  • El procés participatiu dona veu a comerços i establiments del barri
  • Totes les persones majors de 16 anys empadronades al barri podran votar fins dijous a l’Ajuntament, el Centre Cívic del Llombo i per Internet

El veïnat del Llombo ja pot decidir, amb un procés participatiu, si l’Avinguda Torrefiel ha de ser o no de doble sentit. L’Ajuntament obri el procés després de 2 mesos de prova per fer definitiva o no la reordenació del trànsit al barri recomanada al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), i que va ser consensuada amb diferents entitats i associacions.

El procés participatiu també dona veu a comerços i establiments del barri. El procés, que s’ha obert hui i al qual es podrà votar fins dijous 7 de febrer, compta amb un agent de participació ciutadana que és l’encarregat de recollir el vot als propis comerços i establiments.

El regidors de Territori i Govern Obert, Jaime Peris i Joan Sanchis, han donat detalls d’un procés participatiu al qual, explicava Sanchis, “anem a donar la veu al barri perquè decidisca sobre l’ordenació definitiva del trànsit, ja que tot i que al seu moment va haver unanimitat de tècnics, entitats i associacions quant al sentit únic, hi ha disparitat d’opinions al respecte”.

Jaime Peris recordava que al PGOU aprovat en 2007 per PSOE, Compromís i Eu ja es contemplava que quan s’executara el nou accés des de la ronda sud, l’Avinguda de Torrefiel es podia fer d’únic sentit. Al PMUS aprovat per la unanimitat del plenari, i que va comptar amb una elevada participació ciutadana, també s’indicava aquesta recomanació.

El regidor recordava que abans del canvi, el passat 8 d’octubre va haver una reunió entre tècnics i representants municipals, l’Inspector de la Policia Local, l’Enginyer d’Obres Públiques i representants de l’Associació de Veïns del Llombo, el veïnat del Carrer Santa Teresa, els col·legis Santa Maria i Lluis Vives, el Campus Universitari, així com el veïnat en general que va voler (en ser una reunió oberta), a la qual es va acordar per unanimitat fer de sentit únic l’Avinguda de Torrefiel.

“Tot i això” apuntava el regidor, “erem sabedors que era un tema important, i per això no sols es va facilitar tota la informació i fins i tot plànols de les dues alternatives, sinó que es va recomanar als presents que consultaren amb les entitats i associacions que representaven, i els vam emplaçar a una nova reunió”. Aquesta segona reunió va tenir lloc el 23 de novembre, “on les signatures dels assistents evidencien que estaven d’acord amb la reordenació que es proposava, tal com consta en l’acta de la reunió. En definitiva, al Govern d’Ontinyent sempre hem dit que la única manera de representar al poble es escoltar-lo, o per això després d’aquest període de prova, anem a donar la veu al barri, i allò que la ciutadania decidisca serà allò que es farà”, concloïa.