El Xàtiva Vòlei Platja infantil queda quart en el Campionat d’Espanya

Temporada sensacional i difícil de repetir per al club voleibol Xàtiva, amb fermall final de l’equip infantil masculí en obtenir un important triomf: han aconseguit una brillant quarta posició en el Campionat d’Espanya de Vòlei Platja que s’ha celebrat en Dumbria-Platja de Ezaro (Galícia) del 26 al 28 de Julio de 2013.

L’equip de Xàtiva, enquadrat en el grup A, van disputar una fase prèvia impecable: amb victòria per 2-0 en els tres primeres trobades. El divendres 26 es van disputar dos partits: el primer contra el CV Manacor de Balears i el segon contra el VB Cabo da Cruz de Galícia. El dissabte 27 al matí finalitzava la primera fase amb nova victòria enfront del VP Sant Josep de Cantàbria.

Equipo_Xativa_voley_playa_infantil_campeonato_españaEls de Xàtiva es classificaven com a primers de grup, encarant el nou quadre final de vuit equips; ací les trobades serien eliminatòries a partit únic contra un rival tercer de grup. La sort va voler que els Xàtiva s’enfrontaren de nou al VB Cabo da Cruz gallec, en l’eliminatòria de quarts de final, tornant a vèncer per 2-0 (15-21 i 18-21)

Ja en semifinals, es va desbordar l’alegria de l’expedició xativina perquè encara que ja estaven entre els quatre millors equips d’Espanya, la qual cosa ja era un important èxit, lluitarien per estar en la final. No obstant açò el somni es va truncar després de creuar-se en semifinals amb el Campió de les edicions 2012 i 2013 el CV Soller de Balears, que van vèncer a l’equip de Xàtiva per 21-17 i 21-12.

Els de Xàtiva es van enfrontar, per la medalla de bronze, al CV Barraña VP de Galícia, equip amfitrió. Trobada molt disputada, que es va saldar a favor dels gallecs per un ajustat 2-1 (18-21, 21-15 i 15-10).

Van jugar pel Xàtiva: David Larriba, Guillem Garcia, Rubén Martínez, Pepe Grau i Jaume Miñana, entrenador Emilio Prats.