El Xàtiva Voleibol es queda sense l’ascens després del triple empat a punts

L’històric pavelló de voleibol de Xàtiva es va vestir de gala aquest cap de setmana per a albergar la final autonòmica sènior femenina i fase d’ascens a primera divisió autonòmica.

Una espectacular i massiva afluència de públic, la participació de més de setanta voluntaris del club i el recolzament de les institucions municipals i de la federació, han contribuït a reforçar una organització, considerada impecable per tots els equips participants i el públic assistent.

Es van jugar un total de sis partits entre els quatre equips finalistes, tres partits per equip entre el dissabte i el diumenge. L’equip sènior femení del Xàtiva Voleibol es va quedar a les portes d’aconseguir l’ascens a primera autonòmica, malgrat aconseguir dues victòries i una derrota, les mateixes que l’Il·licità Carrus i l’Amarión d’Almoradí, la qual cosa va provocar un triple empat a punts.

Aquesta igualtat es va resoldre aplicant la regla que resulta de dividir el total dels sets a favor i els sets en contra per a cada equip. Finalment ascendeixen els dos primers, l’Il·licità Carrus amb coeficient 2,3 i l’Amarión d’Almoradí amb 1,5. El Tercer classificat, Xàtiva Voleibol amb coeficient 1,4, va quedar fora de l’ascens. El CV Gandia va quedar descartat al no vèncer en cap encontre.

Les xativines van començar bé en la matinal del dissabte, vencent a l’equip del Gandia per 3-1. En el partit de la vesprada van caure contra l’Almoradí per 1-3 en una trobada on van errar més de l’habitual i les alacantines van ser un bloc insuperable en defensa i atac. Destacar que l’Almoradí havia perdut al matí de forma contundent contra l’Il·licità.

Les de Xàtiva van deixar un bon sabor de boca final en la jornada del diumenge, era el partit més difícil per la solidesa del rival, l’Il·licità Carrus havia guanyat les seues dues trobades previs amb autoritat i sense cedir cap set. Les locals van complir i en un partit emocionant van vèncer per 3-1.

L’alegria per al voleibol xativí de base va venir en la Final Autonòmica Infantil Masculina dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, iniciació al rendiment, on el Xàtiva Voleibol es va proclamar subcampió autonòmic i s’ha classificat per a la final del Campionat d’Espanya a disputar en la ciutat de Conca. L’última vegada que es va aconseguir idèntica gesta va ser en la temporada de 2005/06. Els de Xàtiva van vèncer al Mediterrani de Castelló i al Sant Joan d’Alacant per dos 3-0, i van caure contra l’UPV per idèntic resultat.