Els actes taurins, protagonistes de les festes patronals d’Ontinyent

  • Una dotzena de Djs actuaran al “LCB Festival” d’Ontinyent

“L’embolà” donava ahir inici als actes taurins que aquest cap de setmana se celebren al marc de les Festes Patronals en Honor a la Puríssima Concepció, patrona de la ciutat. Els bous de les ramaderies La Paloma i de Fernando Machancoses són els protagonistes d’aquesta festa popular que continuarà hui, quan hi haurà bous a les 12 hores i a les 15.30 hores, reprenent-se els actes taurins diumenge a les 16 hores. 

L’Ajuntament d’Ontinyent ha dut a terme diversos preparatius per afavorir que la festa del Bou en Corda transcórrega sense incidents i amb normalitat. Com és habitual, tot i que la normativa estableix que no són necessàries per a una festivitat d’aquest tipus, la regidoria de Serveis Municipals ha col·locat més d’una dotzena de barreres. El regidor de l’àrea Manuel Cuesta explicava que “en aquest acte l’afluència de veïns i visitants  és massiva, per això per seguretat preferim posar les barreres, però també per respecte perquè així s’ha viscut sempre la festa del Bou en Corda a Ontinyent”.

Des d’aquesta Regidoria i totes les vinculades (Obres, Neteja i Parcs i Jardins) s’han realitzat una sèrie d’actuacions per tal que el recorregut del bou estiga en les millors condicions possibles. Cal recordar que els bous passaran pel Camí dels Carros, la Cantereria, el Pont Vell, les places de Baix i Major i diversos carrers del barri de La Vila. Entre les tasques de millora s’han inclòs la neteja i el cobriment de clots al recorregut, el desbrossament del pàrquing del Regall, la neteja de les voltants del riu, la col•locació de sorra als embornals i urinaris mòbils en diversos punts del trajecte. A més, durant el cap de setmana s’actuarà diàriament per fer una neteja intensiva en la zona i tractar que el recorregut siga el menys problemàtic possible per a minimitzar el risc de caigudes o accidents.

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, Tudi Guillem, recordava la prohibició de la participació activa dels menors de 16 anys, d’aquelles persones que no tinguen una condició física adequada o que es troben baix els efectes de l’alcohol o altres substàncies. Guillem incidia en la importància de complir amb les normes de seguretat durant la festa del Bou en Corda, “ja que, a més del dispositiu especial previst per les forces i cossos de seguretat, la col·laboració ciutadana és fonamental per gaudir de les festes sense incidències”. 

Tant Manuel Cuesta com Tudi Guillem confiaven que “ontinyentins i visitants donaran una nova mostra del seu civisme i respecte, per gaudir de la festa i de tot allò que la ciutat pot oferir aquests dies amb la màxima normalitat”.

LCB Festival

L’esplanada de Tortosa i Delgado acollirà el pròxim cap de setmana el IV “LCB Festival” d’Ontinyent, més conegut com el “Festival de les Carpes del Bou”. L’esdeveniment era presentat aquesta setmana pel regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, i el president de l’associació d’AHVAL, Jordi Martínez. En aquesta ocasió el festival comptarà amb una dotzena de Djs nacionals i una performance que interactuarà amb el públic. Pablo Úbeda declarava que les festes del bou en corda “atrauen una gran afluència de visitants a la ciutat i per això és de gran interès aprofitar aquests moments per a crear sinèrgies per a projectar la ciutat, com ja fem en altres iniciatives com la Fira de Tendes, Tapes i Rock, i ara amb aquest festival completament consolidat”. Des d’AHVAL, Jordi Martínez, explicava que “el festival tindrà una gran varietat d’estils musicals, amb els quals la gran afluència de públic podrà gaudir, com són el thecno, remember o la música més comercial. A més com altres anys al recinte hi haurà sis carpes i una pizzeria”. El dissabte a l’esplanada de Tortosa i Delgado, des de les 16 hores i fins a les 3.30 hores, es comptarà amb  els artistes nacionals DJ Producer Jesús Martín, José Coll, DJ Mario + DJ Sergio + DJ Gabri, i DJ David de la discoteca Penélope. A més, una performance animarà als assistents amb ballarins de vidre, xanques, globus, un photocall i merchandising. El diumenge continuarà el “LCB Festival” amb les actuacions de Djs locals. L’entrada al festival és gratuïta. Úbeda invitava als veïns i veïnes d’altres comarques a visitar Ontinyent aquest cap de setmana i demanava a la ciutadania un comportament cívic perquè “tots i totes puguen gaudir d’aquest esdeveniment sense cap incidència”.