Els alcaldes demanen ajuda a Rus per a garantir l’obertura de 17 zones d’acampada

Alcaldes de la província de València han demanat ajuda al president de la Diputació de València, Alfonso Rus, per al manteniment i la recollida de brosses de les seues zones d’acampada.

El president provincial ha mantingut aquest matí una trobada amb els 16 representants dels municipis que conformen el projecte Senda Verda i que engloba 17 espais habilitats per a càmping, a causa de la seua preocupació davant les dificultats d’obrir aquestes zones d’oci durant el període estival ya que enguany la Generalitat Valenciana no podrà fer-se càrrec d’aqueixes tasques, com venia fent amb anterioritat.

A la reunió ha acudit també el diputat de Medi ambient, Salvador Enguix, i el cap de servei, Emilio Sanchis.

Segons va explicar el president provincial, la Diputació de València atorgarà ajudes econòmiques a les poblacions “perquè es puguen fer càrrec de les tasques de manteniment, neteja, recollides de residus i dipòsit dels mateixos en els abocadors durant la temporada d’estiu”.

“Els ajudarem perquè les seues zones d’oci estiguen netes i puguen acollir a turistes i visitants per a continuar generant-se l’activitat econòmica de tots els estius”, va explicar el president provincial, qui també va anticipar que la Diputació “està disposada a assumir els costos d’eixos serveis mitjançant un conveni amb la Generalitat Valenciana de forma temporal”.

En aquest sentit, el responsable provincial va declarar que la tasca de la Diputació de València se centra en “ajudar a tots els municipis de la província i si són xicotets, millor”.

Aquesta inquietud dels alcaldes s’ha vist tranquil·litzada amb les paraules del representant provincial pel que han valorat positivament la disposició de la Diputació de fer front a les despeses dels serveis de manteniment i neteja d’aquestes zones d’acampada.

L’alcaldessa de Navarrés, Estela Darocas, es va mostrar optimista amb aquesta solució ja que “podrem suportar el cost d’aquest servei per a mantenir l’obertura d’unes zones fonamentals per als municipis i, a més, fomentarà la creació d’ocupació posada que podrem contractar als veïns aturats per a executar aquestes tasques”.

“En aquests moments delicats, els pobles d’interior ens estem canalitzant cap al turisme rural, ens aporta un benefici i una millora de l’economia local”, va finalitzar Darocas.

Les zones d’acampada de les quals es farà càrrec l’entitat provincial del seu manteniment són: Font de Mariola (Bocairent), Las Moratillas (Bunyol), Jórgola (Domeño), Fuente las Arenas (Énguera), El Regajo (Font de la Figuera), Santo Espíritu (Gilet), Fuente del Ladrón (Higueruelas), Toro Pillete (Jarafuel), Ceja del Río Grande (Navarrés), Font de Gamellons (Ontinyent), Fuente Don Guillén (La Puebla de San Miguel), Portacoeli (Serra), El Hontanar (Utiel), El Remedio (Utiel), Fuente Muñoz (Benagéber), El Milinillo (Titaguas), y el Embalse del Buseo (Chera).