Els col·legis de Xàtiva cremen les seues falles

Taquígraf MartíP1020777

Complint amb la tradició, en la vesprada del passat dijous va tenir lloc la Cremà de la Falla escolar del centre Taquígraf Martí. El monument va estar realitzat pels alumnes del col·legi i va ser engolit per les flames en solament uns minuts. Una ‘globotà’ a càrrec dels xiquets va servir de metxa per a la crema del monument.

 P1020738

 

Jacinto Castañeda

La falla d’aquest any té com a lema “L’AIGUA FONT DE VIDA”.

Al caramull trobarem “La casa de les aigües”Cartel fallas_2013_2

Cada cicle disposa d’una cara d’un prisma quadrangular que formarà part de l’estructura central que serà el suport  del caramull, a més a més tenen una base, que completarà l’escena assignada per a cada cicle:

Ed. Infantil: “LA CASA DELS NÚVOLS”

Ed. Primària 1r Cicle: “LA CASA DEL NAIXEMENT”

Ed. Primària 2n Cicle: “AIGUA ÉS VIDA”

Ed. Primària 3r Cicle: “ELS USOS DE L’AIGUA”

 

P3150295Cadascun dels prismes es situarà per al seu treball als corredors o llocs habilitats de cada cicle i es completarà amb la decoració, figures o elements fets en cartó que completaran allò que cada cicle ha decidit representar al seu quadre faller.

A més s’elaboraran els versets de crítica / explicatius d’allò que hem volgut representar.

Per a treballar, a nivell general,  “La Falla” s’està elaborant un esbós amb la seua explicació que permetrà treballar als nostres alumnes tots els aspectes de la falla (disseny, crítica, vessant artística, lúdica,…).

Finalment es podrà veure el treball conjunt el dia de la plantà, divendres 15 de març, on seguint l’horari establert, cada cicle farà el muntatge de la seua escena per poder fer la visita amb els alumnes on veuran la falla totalment muntada abans de seua cremà a les 12:30 hores.

P3150303