Els col·legis de Xàtiva es bolquen amb una campanya de salut bucodental

  • El vehicle principal de la campanya serà el I Concurs de Dibuix “Dibuixant Somriures Sans”

Els diferents odontòlegs, ortodoncistes i clíniques odontològiques de Xàtiva, amb el suport de l’Ajuntament de Xàtiva a través de diverses de les seues regidories, han posat en marxa una campanya amb el lema “Jo si vaig al destinta”. Es tracta d’una campanya dirigida als alumnes d’infantil, primària i secundària dels centres educatius de la ciutat que pretén “convida ” als propis xiquets i xiquetes a acudir al seu dentista, invertir en la prevenció primària, prevenir abans que pugui arribar, per exemple, una primera càries. La campanya és necessària doncs tot i la reducció de casos encara van al dentista nens amb càries en les dents “de llet”.

El vehicle principal de la campanya serà el I Concurs de Dibuix ” Dibuixant Somriures Sans “. Que es tracte d’una primera edició ja posa de manifest que la intenció és mantenir aquesta campanya de prevenció en els propers anys, tal com va confirmar en la seva presentació Daniel Reina, de l’Associació per a la Difusió de la Nutrició i Salut Bucodental (ADENS).

Els col·legis de la ciutat han respost a la proposta. Durant el mes de març faran els seus dibuixos, dibuixos que seran “jutjats ” per professionals de la salut bucal de Xàtiva. Està previst que el 28 de març, a la Casa de la Cultura, se celebre el lliurament de premis, acte que comptarà amb molts al·licients.

David Carralero, dentista i president de la secció de professionals de ADEXA, ha destacat “la participació de gairebé el 100% de professionals de la ciutat, “cal conscienciar la població adulta perquè, tot i les dificultats econòmiques, s’acudeixi un cop l’any al dentista o que acudeixin al servei de odontopediatria, al Centre de Salut”.