Els comerç de Xàtiva s’uneix pel Nadal

  • L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat la campanya nadalenca junt a Adexa i Xàcex
  • Des de la Regidoria s’ha apostat per augmentar la il·luminació en el centre de la ciutat

La regidora de Comerç en l’Ajuntament de Xàtiva, Marian Soro, va presentar aquesta setmana  la campanya de Nadal junt als representants de les dues associacions d’empresaris de la ciutat: Adexa i Xàcex.

cartel Navidad xacexCom a principal novetat, aquest any l’Ajuntament de Xàtiva ampliarà la zona en la qual s’instal·la habitualment l’enllumenat nadalenc amb l’objectiu de “potenciar el comerç local de la ciutat”. D’aquesta manera, la il·luminació cobrirà els carrers més rellevants a nivell comercial del casc històric com són carrer Trobat, la Plaça la Bassa, Sant Francesc, Pi i Botigues. Soro ha anunciat que des de la seua Regidoria s’ha implicat especialment per ampliar la zona en la qual s’instal·la enllumenat nadalenc per a cobrir també República Argentina, Gregorio Molina i la baixada de l’estació, una il·luminació que s’inaugurarà aquesta nit.

Soro va fer especial menció a que es tractava d’una roda de premsa “molt esperada i és un moment molt especial en el comerç local, ja que la campanya de Nadal és molt important per a aquest sector a la ciutat”. “El més important no som els que estem ací, sinó que tots els comerços de Xàtiva se senten identificats per tots nosaltres”, va continuar l’edil, pel que “és motiu d’alegria estar ací presentant un projecte conjunt, amb un calendari de treball preparatori que ens ha permet que les tres institucions donem el millor que tenim a la ciutat a la gent que vindrà a fer les seues compres en aquest període”.

En referència al treball d’Adexa i Xàcex, Soro va destacar que “les dos associacions naixen amb un únic objectiu comú: promoure, consolidar i impulsar la proporció comercial de Xàtiva, ja que, malgrat la situació actual anem a fer que entre tots puguem portar endavant el major projecte que ens interessa: Xàtiva”. Així mateix, la regidora va recordar que “des del mes d’octubre hem tingut un intens calendari de reunions on hem posat sobre la taula un calendari d’activitats prioritari. Tant Adexa com Xàcex han consolidat una agenda que han vist oportú que l’Ajuntament abanderara i recolzara. Nosaltres estem per promoure el comerç local, i hem finançat la iniciativa en la mesura que hem pogut, ja que hem de donar a conèixer el comerç de Xàtiva, que és el millor de les nostres comarques”, finalitzava.

postales adexaPer la seua banda, des de Xàcex, Cristina Poveda va destacar que “un total de 160 comerços de la localitat han recolzat econòmicament la instal·lació de lluminàries nadalenques en la ciutat”, concretament de 35 euros, iniciativa que “va agrair” la regidoria. Poveda va valorar molt positivament “la imatge d’unitat” que es dona de cara a Nadal. Cal recordar que Xàcex sortejarà un viatge entre aquells clients que compren en els seus establiments.

D’altra banda, des d’Adexa, José Ramón Boluda va donar l’enhorabona per l’augment de llum de nadal que “incentivarà més si cal les compres en aquests dies” i va anunciar la convocatòria d’un concurs de postals amb el que els establiments associats decoraran els seus aparadors. “Sempre que hi hagen persones que treballen per créixer el comerç de Xàtiva ha d’agrair-se, per això intentem que el nostre programa no es solape amb el de Xàcex, ja que en la unió està la força”. En aquest sentit, va animar a tots els comerciants locals a sumar-se a l’obertura d’aquests dies ja que “un comerç tancat no fa res”.

Els comerços de Xàtiva estaran oberts els diumenges 21 de desembre i 4 de gener “per a oferir un major servei als seus clients”. Així mateix, el mercat dels dimarts i divendres es dinamitzarà a partir del dia 19 amb ambientació musical i Papà Noel o un patge real recorreran els carrers amb caramels per als més menuts. Iniciatives a les que cal sumar la propera inauguració del monumental Betlem, que aquest any arriba també amb novetats i diverses activitats.

 

Marian Soro, regidora de Comerç i Turisme

“Volem tornar a ser un referent i que el nostre comerç torne a il·luminar”

En què consisteix aquesta campanya de Nadal?

Es tracta d’una iniciativa que posarem en marxa a partir del dia 15 on la nostra intenció és crear un atractiu i un posicionament importantíssim de Xàtiva com a ciutat de recursos comercials i, sobretot, punt d’inflexió a l’hora de fer les compres nadalenques i de Reis. A Xàtiva tenim una xarxa empresarial i comercial molt important, una trajectòria que es remunta als anys de Jaume I. El que volem amb aquesta campanya és continuar potenciant aquestes ventes.

IMG_8704Què s’ha preparat des de la regidoria?

Volem posar Xàtiva bonica. Per aquest motiu anem a il·luminar-la, a donar-li llum. En altres anys ens hem esmerat en l’atenció de la zona del centre, amb el Betlem, un espai que aquest any també va a ser més gran. Enguany hem volgut potenciar la il·luminació en les zones més importants comercialment parlant. Així, dotarem d’una il·luminació especial al centre històric, així com la zona més nova junt a la influència del casc antic. Des de l’Ajuntament hem fet una aposta econòmica molt important.

Cal recordar també el treball d’Adexa i Xàcex.

És motiu d’alegria presentar un projecte conjunt, amb un calendari de treball preparatori que ens ha permet que les tres institucions donem el millor que tenim a la ciutat a la gent que vindrà a fer les seues compres en aquest període. Les dos associacions naixen amb un únic objectiu comú: promoure, consolidar i impulsar la proporció comercial de Xàtiva, ja que, malgrat la situació actual anem a fer que entre tots puguem portar endavant el major projecte que ens interessa: Xàtiva. Des del mes d’octubre hem tingut un intens calendari de reunions on hem posat sobre la taula un calendari d’activitats prioritari que des de l’Ajuntament hem recolzat. Hem volgut aglutinar i responsabilitzar-nos per poder dur endavant les seues propostes, fent un sobreesforç del que s’ha fet fins a hui.

En aquesta ocasió s’actua únicament en el centre.

Anem a fer radis d’acció que cada vegada siguen més amplis ja que no podem, malauradament, fer que tota Xàtiva tinga aquesta decoració ja que, a més, és la partida més cara. Nosaltres treballem per tota Xàtiva i fem diferents actuacions en diferents zones al llarg de l’any. Per descomptat, si veiem que aquesta campanya funciona, que de seguir que sí, l’any que ve augmentarem les zones d’acció.

També va a reforçar-se el mercat del carrer.

El mercat de venta no sedentària de dimarts i divendres anem a dinamitzar-lo amb una animació amb xaranga i un Pare Noel i el Patge Reial, per a que els pares puguen anar acompanyats dels seus fills en els dies de Nadal i gaudim, més que mai, d’un ambient nadalenc a la ciutat.

Per què fer les compres de Nadal a Xàtiva?

Perquè som una ciutat viva, amb un comerç viu, que evoluciona i està al dia amb les necessitats dels usuaris. Tenim els últims comerços en els sectors que es busque. Ací poden trobar tot el que vulguen, som un gran centre comercial obert. Entre tots hem de reforçar el posicionament del comerç de Xàtiva, hem de ser un referent, i hem de ser una ciutat que torne a il·luminar.