Els dies 16, 17 i 18 de març no seran lectius a Xàtiva

Finalment, i després de la reunió extraordinària del Consell Escolar, els dies 16, 17 i 18 de març seran no lectius a Xàtiva.

Aquesta ha estat la decisió que ha pres el Consell, reunit de manera extraordinària després d’haver expressat tant les falles, com el president nat de la Junta, l’alcalde Alfonso Rus, i la pròpia regidora d’educació, la seua disconformitat per la primera decisió del Consell que considerava lectius els dies 16 i 17 de març. Després dels torns de paraula es va procedir a la votació de tres propostes: la dels dies 16, 17 i 18 de març, presentada per la Presidència a petició del col·lectiu faller; la dels dies 17 i 18 de març i 10 d’octubre; i la dels dies 18 i 20 de març i 10 d’octubre. Cadascun dels membres del Consell, reunit a la sala de plens, votar cadascuna de les propostes. Després de la votació es va produir un empat a 8 vots entre les dues primeres opcions. Finalment el vot de qualitat de la presidenta del Consell, la regidora de cultura i ensenyament de l’Ajuntament de Xàtiva, Mª José Pla, va trencar el empat a favor de la proposta que siguen no lectius els dies 16, 17 i 18 de març.

Des de la Junta Local Fallera, i de part de tot el col·lectiu faller, s’ha expressat l’agraïment al Consell Escolar per la consideració que ha tingut respecte a aquest assumpte i per triar aquesta opció que tan important és per al món faller.