Els Festers de Canals presenten el programa de Sant Antoni 2015

  • Els festers van afirmar que han preparat una festa “oberta, popular i participativa per a tot el poble”, destacant una aposta “per la música en viu”

El Centre Cultural Ca Don José ha acollit aquesta setmana la presentació de la programació de les festes de Sant Antoni que tindran lloc del 16 al 18 de gener. En la roda de premsa va estar present Francisco López, el regidor de Fira i Festes, així com els Festers de 2015, diferents càrrecs de la festa, part de la corporació municipal i representants de les empreses encarregades d’organitzar diferents espectacles durant aquests dies.

Juan Carlos Crespo, en representació dels festers, va afirmar que han preparat una festa “oberta, popular i participativa per a tot el poble”, destacant una aposta “per la música en viu, per produccions pròpies i espectacles interactius, sent un cartell de primer nivell”. Així mateix, va posar l’accent en l’espectacle pirotècnic “un dels millors que es tiraran en el territori espanyol, en el sopar espectacle on hem tirat la resta, i en l’actuació de la Banda del Pop, un espectacle exquisit”.

Per la seua part, el regidor Francisco López, va posar en valor “la dificultat de crear un programa d’aquest nivell, per a tres dies, i que agrade a tots els públics. Un any més ho heu bordat i aneu a tenir molt d’èxit”.  Així mateix, va recomanar als festers “gaudir al màxim d’aquests dies ja que sols és una vegada en la vida” i va convidar als veïns del poble i de la zona “a visitar el poble durant aquests dies”.

Els actes en honor a Sant Antoni començarà ja el dissabte 10 amb la presentació de la Festera de Gràcia del 2015, Carmen María Belda. A més, el diumenge 11 es produirà en l’avinguda Vicente Ferri, la recepció de les bandes de música participants en la 44 edició del Festival de Bandes de Música de Sant Antoni, que s’iniciarà a les 18:30 en el pavelló municipal de Canals.

El dijous 15 de gener se celebrarà l’acte de lliurament de la Foguera, amb un sopar popular per a tots els assistents. A l’endemà, ja en el Dia de la Foguera, la plaça Major acollirà a les 9 hores la benedicció dels Parells Infantils i els més xicotets protagonitzaran la cavalcada de festers infantils. A les 11 hores, en l’Ajuntament, es lliurarà al Fester la Bandera de Sant Antoni i es produirà el Primer Vitol.

A la vesprada, a les 16:30 hores, el Casino Gran albergarà la presentació dels Festers de Sant Antoni per a l’any 2016 i seguidament, la cavalcada de carrosses pels carrers de Canals. A les 21 hores, l’esdeveniment més esperat, la “cremà” de la Foguera en honor a Sant Antoni. A les onze de la nit, el pavelló municipal acollirà un sopar de gala de la mà de la Cotonera amenitzat amb una orquestra.

El dissabte 17 s’iniciarà amb una despertà a càrrec dels festers, amb la posterior i missa major en honor a Sant Antoni. A les 14 hores, la Pirotècnia Europlá delectarà a tots els ciutadans amb una espectacular mascletà en l’Avinguda Jaime I. El dia finalitzarà a les 20 hores amb processó en honor a Sant Antoni, que començarà a les vuit de la vesprada.

Ja el diumenge 18 de gener a les 10 del matí tindrà lloc la tradicional benedicció d’animals. Seguidament donarà començament l’esperada festa dels “parells” que reparteix milers de regals entre els veïns i visitants. A les 11:30 hores tindrà lloc un esmorzar popular en el pavelló Ricardo Tormo, i ja per la nit, els canalins assistiran a el “dinar de cassoles”. Un gran castell de focs artificials tancarà les festes.