Els hospitals comarcals permeten un tracte més directe per als aspirants a realitzar el EIR i MIR

  • El Departament Xàtiva-Ontinyent ofereix 19 places de residents d’infermeria i de medicina que s’incorporaran a la fi del mes de maig

Un tracte més personalitzat, amb més oportunitats per a interactuar amb els pacients i amb una visió més àmplia de l’especialitat. Aquests són els plusos respecte a altres destinacions, que el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ofereix als aspirants a realitzar el EIR (infermeria), MIR (medicina), i PIR (psicologia) en aquesta àrea sanitària.

“En els hospitals comarcals, en haver un menor nombre de residents, els metges podem oferir una formació més personalitzada, donar més oportunitats per a practicar les tècniques i que els residents tinguen un contacte més freqüent amb els usuaris” explica Vicente Domingo, responsable de formació i docència del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent. “A més, per a formar-se en algunes tècniques de l’especialitat, oferim als MIR, EIR i PIR la possibilitat de completar la seua formació en altres hospitals amb els quals conveniem estades. De manera que no solament aconsegueixen una experiència i un coneixement en profunditat de la manera de treballar del nostre departament, sinó que a més tenen la possibilitat de tenir contacte directe amb les realitats d’altres hospitals, amb els quals tenim col·laboracions docents. Tot açò fa que la formació dels professionals en els hospitals comarcals siga molt completa”.

Els nous MIR, EIR i PIR està previst que s’incorporen al Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent a la fi de maig. Les places de residents oferides són un total de 19, de les quals 13 són per a especialitats mèdiques, cinc d’infermeria i un de psicologia clínica. L’oferta per a MIR en el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent és de huit metges de família i comunitària, un de pediatria, un d’anestèsia, un de cirurgia general i aparell digestiu, un de psiquiatria i un d’oftalmologia, especialitat que es va oferir per primera vegada l’any passat. Respecte a infermeria, enguany les places que es convoquen són dos d’infermeria familiar i comunitària, dos més en l’especialitat d’obstetrícia i ginecologia i un d’infermeria del treball. Els professionals interns residents estaran un període d’entre dos i cinc anys en el departament sanitari, segons l’especialitat sanitària realitzada.

Des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent s’ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat la incorporació de l’especialitat de traumatologia en la seua oferta de places per a MIR. La sol·licitud està actualment en tràmit i s’espera que l’any que ve ja es puga oferir aquesta nova especialitat. El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent acull residents des de l’any 1987. Amb el temps han anat creixent les especialitats, sent l’última que s’ha incorporat la d’oftalmologia, que va arrancar en el 2014.

La incorporació de personal MIR, EIR i PIR en el dia a dia del Departament és per a Vicente Domingo, responsable de formació, un input en positiu per al treball que es desenvolupa en el mateix. “Tenir residents és molt motivador, perquè suposa per al personal del centre una faceta docent que li obliga a seguir formant-se i a interrelacionar-se amb nous professionals que aporten vitalitat al treball. I açò sens dubte és molt enriquidor, tant a nivell personal com a assistencial”.

D1

S’ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat incorporar a partir del pròxim any l’especialitat de traumatologia