Els nostres equips compleixen amb els seus objectius de salvació

Any llarg i complicat per als equips de la Costera i la Canal que militen en les diferents categories del futbol regional. Amb totes les competicions concloses, és el moment de fer balanç i començar a planificar la propera temporada.

En Tercera Divisió, i com parlarem fa dues setmanes amb el seu president Raúl Terol, el CD Llosa segueix fent història culminant la millor temporada de la seua carrera. En el lloc 14 i amb 50 punts, Carlos Luque ha dut a l’equip a fer-se fort al Sequiol i a tenir un estil definit i temut pels seus rivals.

A la permanència la primera plantilla, amb el condicionant de ser el poble més menut en la categoria i la situació econòmica actual, cal sumar-li l’èxit de la seua pedrera, amb els ascensos tant del filial com del juvenil.

Quant al grup tercer de Regional Preferent, aquesta temporada es presentava també com a inoblidable per al futbol canalí amb els seus dos equips, per primera vegada, junts en la mateixa divisió.

Canals i Canalense han tingut durant tot l’any els papers canviats al que a priori s’esperava de cada conjunt. Però en el futbol tot pot passar i una vegada més ha quedat patent. L’equip de Bermúdez s’ha destapat com l’autèntica revelació de la categoria quedant en un meritori lloc 11. Un treball a destacar de tota la plantilla, cos tècnic i directiva que té la seua recompensa afermant-se en aquesta difícil categoria, deixant arrere, a un sol punt, al seu màxim rival.

I és que ha sigut una temporada molt atípica per al Canals. Anomenat a estar lluitant en la part alta de la taula i després de l’eixida de Marcos Camacho el passat estiu, Miguel Ángel Diestro mai va acabar de marcar una línia guanyadora en l’equip. Després de la dolenta primera volta, de nou Camacho va tornar per fer-se amb les regnes i amb la difícil papereta de salvar a aquest històric del nostre futbol.

Després d’un final de temporada agònic el Canals ha finalitzat en el lloc 12. Ara la incògnita està de nou en la continuïtat del tècnic, que ha sigut capaç de retornar la pau al club i a la plantilla i redreçar el rumb de l’equip.

Mateixa sort ha tingut el CD L’Alcúdia de Crespins en Primera Regional. Un contundent 4-1 al Senyera situava en un definitiu dècim lloc a aquest equip que viu amb la incertesa de no saber si aquest ha sigut el seu últim partit, a causa dels forts problemes econòmics que pateix. Amb tres punts més, el Moixent ha aconseguit finalitzar en una molt destacable sisena posició, amb les mires posades a fer un pas més i intentar lluitar pels llocs de dalt en la pròxima temporada.

Uns llocs de promoció en els quals s’ha quedat a les portes el Xella. Amb 56 punts, l’equip de la Canal s’ha situat en una insuficient tercera posició que no els ha permès jugar els play off d’ascens després d’una excel·lent temporada. Tancant el grup, en penúltim lloc i amb tan sol 18 punts, l’Atlètic Xàtiva ha perdut la categoria.

Comença ara un període per a planificar la propera temporada per intentar revalidar els bons resultats que els nostres equips han assolit aquest any.