Els Parells tanquen la trilogia festera

Puntuals a la seua cita, a abans de les 10 del matí entraven a la Plaça Major de Canals el Bandera i el Cuiros a lloms dels seus cavalls per començar l’esperat dia dels Parells. Amb el repic de les campanes de l’Església de2Sant Antoni Abat, eixia Mossén Emilio a beneir els cavalls que pocs minuts després omplirien d’il·lusió els carrers del municipi. Començava així el tercer capítol que completa la trilogia festera, un esdeveniment que aquest any és reconegut a tot Espanya després de ser protagonista en un cupó de l’Once i que consisteix a tirar tot tipus de joguets per tota la població fins ben entrada la nit.

6Després de posar-se en marxa tant els cavalls com el camió replet d’aquests joguets, va ser el torn de la benedicció dels animals que cada any congreguen multitud de veïns amb les més variades mascotes, ja siguen tant gossos o gats com tortugues o peixos, perquè Sant Antoni els protegisca durant tot l’any. Aquest és un dels actes referents a la comarca ja que són molts els que s’acosten fins ací.

Després de viure molt intensament i com uns canalins més aquests dies, fins ací arriba la nostra edició especial de les festes majors de Canals. Amb aquestes fotos fetes a la Plaça Major vos mostrem els moments més especials d’aquest matí. Els actes restants que tindran lloc durant la vesprada-nit de hui els podreu trobar ací a la nostra web i en el nostre proper exemplar.

 

5