Emotiu homenatge a Alfonso Pizarroso

El passat 15 d’agost es va celebrar la simultània d’escacs en el Reial de la Fira amb una gran participació de jugadors i públic. L’Ajuntament de Xàtiva va decidir homenatjar a l’anterior president del club, Alfonso Pizarroso. Se li va fer lliurament d’una placa record per part de l’alcalde i president de la Diputació de València, Alfonso Rus. Rus va recordar alguns dels seus “enfrontaments” amb Pizarroso i va recordar moltes de les seues anècdotes. Pizarroso va donar les gràcies primer a la seva dona “per aguantar”, després a la seua família i amics i més tard a tots els que li han donat suport perquè pogués mantenir-se al capdavant d’aquest club tots aquests anys.

Per a la disputa de la simultània es va decidir comptar amb què va ser primer tauler del club de Xàtiva durant molts anys i que per motius de treball va deixar l’equip per poder jugar a divisió d’honor. José Ignacio Sánchez Corujo es va enfrontar a 24 taulers dels quals només va cedir tres “tablas” i després d’una polèmica partida, una derrota. El club li va fer entrega d’un record amb diverses fotos del seu pas pel club xativí.

Amb la participació de vuit equips de categoria autonòmica i de divisió d’honor va començar a les 10,00 hores del 17 d’agost el torneig en els salons del club del jubilat del carrer Abu Masaifa. Gran èxit de jugadors i partides ràpides a 10 minuts final. Victòria del club d’escacs d’Alzira i segona posició per al club d’escacs de Xàtiva encara que empatat amb Carcaixent i Alberic. La millor puntuació total va valer el subcampionat.