“Enguany esperem rondar els 120 corredors”

Un any més arriba juntament amb la Fira un dels actes esportius més esperats d’aquests dies d’agost. El Trofeu de Velocitat junta des de fa ja 62 anys a tots els aficionats del motor de la zona, i s’alça com la carrera urbana més antiga en aquestes modalitats. Per això, hem parlat amb Antonio Sarrión, president del club Moto Ruta Xàtiva i organitzador d’aquest esdeveniment.

Estem ja en el previ de la prova, i sabem del que costa preparar un dels autèntics supervivent dels circuits urbans.

Estem tirant cap a davant aquesta nova edició del Trofeu de Velocitat. Pràcticament no hi ha novetats quant a proves i seguim en la mateixa línia dels altres anys. Tot es concentra en un dia i en estar en Fira no podem preparar el circuit abans del 14 a la nit. Ens fa falta molta gent, molta mà d’obra, molts preparatius… hem d’esperar a que acabe la inauguració de la Fira i que la gent es vaja anant. A les 9 del matí ha d’estar tot a punt per a poder començar les proves.

IMG_1626Quants corredors s’esperen?

Sempre tenim molta participació i enguany esperem rondar els 120 corredors. En la categoria de 80cc, la categoria on participa la gent que debuta amb pocs diners i el veterà que no vol deixar-se les carreres, és on sempre esperem més gent. A causa de la demanda hem de fer una carrera oficial i una altra de consolació. Tant en clàssiques com en Supermotard tenim un mínim 30 corredors, que després han de fer el temps per a classificar-se.

Ja que no es poden variar les carreres, sí que s’han fet modificacions en quan a serveis interns per qui compre la seua entrada.

Sí, sempre intentem que vinga gent dedicada al comerç de la moto. Volem que el que ve a veure les carreres es passege per les zones de boxes i tinga un al·licient més, amb samarretes, monos, cascos… Enguany tenim la novetat d’un taller de Canals de customització que estaran amb nosaltres. A més, estem en negociacions per a oferir un sorteig entre totes les entrades d’una entrada vip per al Gran Premi de Xest.

A açò cal sumar el primer concurs fotogràfic en col·laboració amb AFSA.

És experimental, per a oferir un al·licient més a la gent. L’hem dotat d’un premi en metàl·lic i s’inaugurarà, possiblement el dia 5 de setembre, una exposició amb totes les fotografies en la Casa de la Cultura.

És molt complicat trobar sponsors per a seguir amb aquest Trofeu?

Estem en una època complicada, encara que la gent vol col·laborar. Si no fora per l’Ajuntament i el Consell Esportiu seria impossible que la carrera fóra endavant.

Des de la passada edició es va començar a homenatjar a figures del motor. En qui s’ha pensat enguany?

Enguany serà Francisco Román, un corredor valencià que fa 40 anys va guanyar una carrera a Xàtiva.

Per la nostra banda, desitjar tota la sort per a aquest dia i esperar seguir amb el mateix èxit les pròximes edicions.