Enguera promociona la festa de Sant Gil a València

es de dimecres i fins dissabte l’Ajuntament d’Enguera està promocionant turísticament la Vila des de les instal·lacions de Diputació situades al costat del Teatre Principal de València. En aquests dies es repartiran mil flors realitzades amb fonoll per promocionar la festa de Sant Gil. L’alcalde, Santiago Arévalo, va iniciar personalment el repartiment.

La festa de Sant Gil se celebrarà el cap de setmana del 6 i 7 de setembre, festa que ha estat declarada  d’Interès Turístic Provincial.

És la festa del fonoll. Dies abans els veïns han passat pel camp a recollir el fonoll amb el qual es realitzen les típiques creus per a les nenes, i les porres per als nens.

A més els grups de “chiquetes i chiquetas” (xiquets i xiquetes) de la localitat, així com diferents col·lectius intentaran realitzar les serp de fonoll més llarga i grossa de totes, que serà implicada per tots els veïns que hi participen. La competició fa que els carrers cada any intentin fer una major, el que contribueix a l’espectacularitat de la festa. Així mateix tots els Sant Giles que es realitzen van decorats amb paper de seda de multitud de colors i formes, destacant les banderes, els llaços i les cadenetes, etc Als actes propis de la festa s’uneixen altres activitats com danses, tallers, la fira d’artesania, una trobada de bolilleres, una ruta turística i una globotà.

Enguera informa a l’oficina, a més, a València, del seu patrimoni històric com l’Església de Sant Miquel Arcàngel, l’antic Convent dels Carmelites Descalces, les restes del Castell i la seua gastronomia, de la qual destaca de manera especial els seus vins.

L’alcalde d’Enguera, Santiago Arévalo, ha comentat que “Enguera és un paradís per descobrir” situat a 45 minuts de València que sorprendrà a tot aquell que visiti el municipi a causa “que la seva naturalesa és impressionant”. Entre les nombroses possibilitats de serres i muntanyes protegits que ofereix Enguera destaquen els paratges naturals de Umbría – la Plana, el Barranc la Hoz i els barrancs Carrasca-Gatillo.