Énguera recupera l’àrea recreativa de les Arenes en Navalón

L’Ajuntament d’Énguera ha recuperat la zona forestal de l’àrea recreativa de les Arenes, situada en la pedania de Navalón, amb la col·laboració de la Diputació de València.

L’alcalde d’Énguera, Santiago Arévalo, va explicar que la Diputació de València ha col·laborat activament per a fer realitat la transformació d’aquesta zona forestal “a través del Pla de Nuclis i de les Brigades d’IMELSA. A més, l’Ajuntament també ha aportat fons propis per a acabar la recuperació de l’entorn”.

las arenas 2“És sabut que qualsevol qüestió relacionada amb la serra compta amb l’especial sensibilitat d’aquest municipi, vertader pulmó verd de la província de València i que en biomassa és ja un referent nacional”, va afegir Arévalo.

Amb la subvenció de la Diputació de València, dins del Pla de Nuclis, s’ha rehabilitat la zona del bar de l’àrea recreativa. Amb fons propis, l’Ajuntament ha recuperat el dipòsit de l’aigua, la font, l’electricitat i els serveis de la zona d’acampada, entre uns altres.

L’alcalde d’Énguera va manifestar que “aquestes actuacions han servit ja no només per a recuperar una zona emblemàtica de Navalón, sinó també ha generat llocs de treball i dinamitzat turísticament aquesta zona de l’interior de la Serra d’Énguera.

La diputació de València, a través de les brigades d’IMELSA, s’ha encarregat de la neteja i silvicultura de l’entorn, recuperant en l’àrea l’esplendor d’antany. Amb vista a la temporada d’estiu, l’Ajuntament ha tret a subhasta l’aprofitament del bar de l’àrea, que s’inaugura el pròxim durant la vesprada de demà.

D’altra banda, el consistori local té avançades les negociacions amb la Conselleria de Medi ambient per a poder gestionar la zona d’acampada a través d’un conveni que se signarà durant el present mes de juliol i suposarà que també des de l’àrea recreativa es portarà el control, autoritzacions de visitants, acampada i cobrament dels serveis. Per tant, a partir d’agost es podrà tornar a acampar en la zona.

Arévalo va explicar que “com forma part dels aprofitaments forestals de les muntanyes d’Énguera, de tots aquests ingressos, el 15% pansa al compte de millores de la muntanya propietat de l’Ajuntament d’Énguera”.

L’esforç de l’equip de govern, en col·laboració amb la Diputació i l’aprovació de la Conselleria de Medi Ambient es veu recompensat amb la recuperació d’una zona emblemàtica de la Serra.