Enrique Mateu, nou president de la Coordinadora Esportiva de Xàtiva

Aquest matí s’ha presentat a Enrique Mateu com a nou president de la Coordinadora d’Associacions esportives de Xàtiva. L’acte ha tingut lloc en la Sala de Juntes de Govern i ha estat present l’alcalde de la localitat, Alfonso Rus, i la regidora d’esports, Yolanda Sipán.

Enrique Mateu arriba al càrrec després de que el passat 11 de gener tinguera lloc l’Assemblea Extraordinària per a la seua elecció. Mateu va obtenir la gran majoria dels vots, el 82%, en un el procés electoral on va participar el 70% dels representants dels clubs, una participació “molt alta” tal i com ha reconegut Yolanda Sipán.

La mateixa Sipán ha agraït el treball realitzat pels presidents anteriors, recordant els noms de Javier Torres i Carmen Sanchis i ha animat a “seguir recolzant la part humana” dels esportistes d’aquesta ciutat.

Per la seua banda, el nou president ha afirmat que la finalitat d’aquesta Coordinadora és “representar a Xàtiva” i s’ha marcat tres objectius clars per a aquest nou període: “posar en valor el treball dels directius dels clubs, enaltir la vàlua d’aquestes associacions sense ànim de lucre que persegueixen el foment de l’esport i, finalment, definir un model esportiu de Xàtiva que potencie, millore i dote de qualitat aquest sector”.

Finalment, Alfonso Rus ha qualificat aquesta elecció de “magnífica” i ha definit a Quique Mateu com una persona “íntegra i treballadora que donarà un impuls molt important junt al seu equip a l’esport de Xàtiva”. Així mateix, Rus ha reconegut que aquesta renovació “era necessària” i ha recordat el treball del consistori “per mantenir totes les subvencions”.

Es compleixen ja 26 anys de la primera associació de clubs a Xàtiva, que va nàixer amb cinc i actualment en suma 33, amb 2.000 esportistes i 1.200 federats.

 

Quique Mateu, nou president

“Entenem que l’esport mereix un major reconeixement públic”

-Tots coneixem l’existència d’aquesta coordinadora però poc se sap realment de quina és la seua tasca. Què ens pot dir de la seua funció?

És un poc complicat perquè nosaltres ara el que fem és aterrar després de treballar en els clubs. Segons els seus reglaments, la coordinadora té la funció de posar en comú les activitats dels diferents clubs i al mateix temps recomanar que tots els clubs complisquen la legalitat i les finalitats dels seus estatuts. Cal tenir en compte que els equips són completament autònoms, però nosaltres hem de servir de nexe d’unió per a tots ells.

QuiqueM2-Com veu la situació d’aquests clubs a Xàtiva?
Jo crec que l’esport en general està poc reconegut en la ciutat. Tot el món parla d’ell, però a l’hora de la veritat no hi ha un reconeixement públic.

-Fa falta un impuls.
Efectivament, i per a açò anem a treballar. Vull recalcar que els directius dels clubs estem per amor a l’art, fem una labor molt important desinteressadament perquè ens agrada l’esport.

-Perquè va decidir presentar-se?
Precisament per açò, perquè entenem que l’esport mereix un major reconeixement públic. Volem que la gent puga practicar esport d’una forma regular, essencial per al desenvolupament humà i per a la salut, i no s’està valorant l’espai que estem creant.

-Vau ser l’única candidatura que es va presentar a aquestes eleccions, una mostra que el vostre projecte ha sigut ben acollit per la resta de clubs.
Açò pot significar dos coses, o que la resta de persones no s’han presentat perquè pensen que podem portar avant el projecte o perquè hui en dia la gent no es vol comprometre a eixe nivell.

-La realitat és que la gran majoria et va triar, amb el 82% dels vots.
Després d’haver parlat amb els clubs pense que la gran majoria coincidim en els plantejaments. En el procés electoral va participar el 70% dels representants d’aquests clubs, una participació molt alta, i jo vaig ser triat en un 82% de vots a favor. El que jo demanava abans de res era aquest suport, perquè sinó no tenia sentit, per això sí que entenc que el nostre projecte ha sigut acceptat.

-Quin és el seu projecte de futur amb el qual arriba?
La idea fonamental és promocionar la labor dels clubs i valorar l’espai que creen perquè les persones puguen desenvolupar el seu esport de la manera més adequada i d’acord amb el seu funcionament. A més, en participar tres persones en el màxim òrgan de l’ajuntament que és el Consell Esportiu Municipal, ens permetrà lluitar entre tots i definir el model esportiu futur que els esportistes volem donar a Xàtiva. Volem ser un òrgan assessor perquè el govern que estiga decidisca si porta a terme les nostres iniciatives.

-En definitiva, crear unes bases per a portar al lloc on es mereixen els clubs esportius de la ciutat.
Indubtablement. Estic convençut que traient a la llum l’esforç que tots estem fent serem capaços de col·locar aquests esports en el lloc on els correspon, traduint-se en una consolidació de suport municipal i aspirarem a incrementar la qualitat i el model esportiu.