Ens hem guanyat el dret a somiar

Pocs no van ser arrossegats per la voràgine que va suposar el partit de Copa del Rei davant el Reial Madrid, un partit, un esdeveniment, del qual només es guardaran bons records. Com a aficionat pel gran i espectacular partit que va fer l’equip, com a veí per la imatge que es va transmetre de la ciutat. La Murta ha recuperat aquesta setmana la normalitat, tot i que, qui sap, potser la història ens reserva encara una o diverses pàgines més de les brillants. Al Santiago Bernabéu s’acudirà amb aquest empat a zero.

Des de divendres, el primer dia que va poder apartar a un costat la seua feina com a alcalde de Xàtiva i president de la Diputació, el president del CD Olímpic, Alfonso Rus, no va deixar d’atendre les moltes peticions d’entrevistes i de supervisar el treball del seu junta directiva. Minuts després del xiulet final va reconèixer no haver patit pel resultat: “el premi era jugar aquest partit, premi que no podia perdre”. Després del partit el president va reconèixer que l’Olímpic es va guanyar, amb el seu joc, als aficionats indecisos: “el sentiment de la gent, la il·lusió, David contra Goliat… Crec que hem donat una lliçó de com fer les coses bé”.

L’Olímpic viatja al Bernabéu sabent que les seues opcions són mínimes però mantenint la mateixa premissa: “poder competir”. El lateral Peris ja va avançar després del partit que “anirem amb la intenció de guanyar”.

Tots a Madrid!

A les 520 places cobertes del tren s’han unit 4 autobusos de la Penya Socarrats, 2 autobusos de l’Escola de Futbol Plus, 3 més des d’Enguera (localitat de Christian i l’entrenador Toni Aparicio), un altre més des de Moixent (d’on són Pepín i Pablo Revert), 2 més organitzats per la Junta Local Fallera i els 4, que ha organitzat el bar habitual de reunió en els últims mesos d’aficionats i jugadors. A més hi haurà un destacat desplaçament a Madrid en vehicles particulars. El tren eixirà des de Xàtiva a les 8.30 del matí així com la majoria d’autocars, per tal d’aprofitar el dia a Madrid. Els de la penya Socarrats eixiran cap a les 14h des de l’Hotel Murta.

L’Informador estarà present al Santiago Bernabéu per dur la informació més completa als nostres lectors aquest dissabte.

 

Carta de Alfonso Rus, alcalde de Xàtiva

UN HITO HISTORICO PARA XATIVA Y EL CD OLÍMPIC

El próximo miércoles el CD Olímpic marcará un hito histórico con su visita al Santiago Bernabeu para enfrentarse al Real Madrid. Desde que el bombo emparejó al equipo de Xàtiva con el de la capital de España, gran parte de ciudadanos y ciudadanas de Xàtiva han vivido un sueño deportivo difícil de imaginar tiempo atrás. El CD Olímpic y Xàtiva han sido noticia en todos los medios de comunicación españoles, portada de grandes diarios deportivos e incluso se le ha tratado como un equipo modesto pero que fue capaz de plantar cara a uno de los mejores equipos del mundo en La Murta.

Aquella noche estuvo rodeada de magia, de encanto, de fuerza, de valor, de resistencia y sobre todo de dignidad del equipo setabense que supo jugar de tu a tu al Real Madrid. Así se reflejó en las crónicas que ya forman parte de la hemeroteca histórica del CD Olímpic.

Ahora, más de 2.000 personas viajaran a Madrid en tren, autobuses y coches particulares para dar su apoyo al equipo, pero lo que es más importante es que llevarán el nombre de Xàtiva a un estadio donde los trofeos se amontonan en sus vitrinas, a un estadio que por primera vez en su historia recibirá al equipo de Xàtiva con todos los honores y todos los respetos.

Es un verdadero orgullo, una gran satisfacción, como alcalde de Xàtiva que nuestro equipo haya sido capaz de esta gesta tan importante. Lo de menos será el resultado, y lo verdaderamente importante es que la historia, al paso de los años narrará con letras de oro lo que fue capaz de hacer el Olímpic y como toda una ciudad se involucró en este acontecimiento que sobrepasa lo meramente deportivo, para convertirse en un acto social y participativo.

Xàtiva acudirá a Madrid con una gran ilusión, llenando las calles de cánticos antes del encuentro, y estoy seguro que mostrará, una vez más su carácter amable, solidario y participativo con los madrileños. Es una oportunidad única de ser protagonistas y de manifestar que somos una ciudad que se vuelca con todo lo suyo, que defiende su historia, su patrimonio, sus tradiciones y su deporte.

Quiero dar las gracias a todos por el apoyo recibido y los ánimos que habéis dado a nuestro equipo de fútbol. Ellos son los protagonistas, pero también todos y cada uno de los ciudadanos y ciudadanas que sienten el orgullo de ser setabenses y de estar en estos momentos más cerca que nunca del CD Olímpic.