“Ens marquem l’objectiu de que la gent visca millor”

El PSPV-PSOE ha obtingut uns excel·lents resultats a les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés on, després de les sessions d’investidura del passat dissabte, passa a governar 16 dels 8 Ajuntaments que tenia abans dels comicis del 24 de maig. Una volta coneguts els diferents pactes per les alcaldies de la zona, a L’Informador hem volgut fer balanç amb el secretari comarcal del Partit Socialista, Xavier Simón.

Com valores el resultat electoral obtingut pels socialistes les passades eleccions?

Va ser una jornada més que satisfactòria. La gent va manifestar, d’una manera clara, que volia un canvi en la gran majoria de les localitats de la zona, un canvi que implicava que el Partit Popular tornara a la oposició i iniciara un procés de reciclatge com a partit. Els casos de corrupció han dut a la nostra comarca i a alguns dels nostres pobles a aparèixer en un mapa un tant desagradable. En definitiva, hem passat de governar 8 municipis a 16, tot i que ens ha caigut a última hora Moixent on, incomprensiblement, el Partit Popular li ha donat l’alcaldia a Ciudadanos, amb sols un regidor, sent el PSOE la llista més votada.

Un dels canvis més importants de la Costera i la Canal s’ha produït a Xàtiva.

Hi ha diversos pobles que són un tant especials pel seu significat, i no m’agradaria centrar-me en cap municipi concret ja que el canvi que s’ha produït en tots els llocs ha sigut molt significatiu. En el cas de Xàtiva és molt important per al partit que, després de 20 anys, torne a governar un alcalde socialista. Estem convençuts que haguera ocorregut el mateix si els casos en els quals s’han relacionat a Alfonso Rus les últimes setmanes no s’hagueren succeït, ja que en les eleccions de 2011 fins l’última taula, estava en l’aire el canvi. En aquest sentit m’agradaria destacar la victòria al Genovés, on en la història de la democràcia mai havíem tingut l’alcaldia, i en aquests cas sent la força més votada. També considere molt positiu recuperar Enguera i fer-ho amb majoria absoluta, així com els resultats de Mª José Tortosa en Vallada, aconseguint vuit regidors… Podríem anar poble per poble i en tots tenim unes xifres a destacar.

Com es viu aquesta victòria local, a nivell comarcal?

Estem molt satisfets però amb una gran responsabilitat. A nivell personal, mai havia viscut un dia tan intens políticament com el del 24 de maig, eren una sèrie d’esdeveniments un rere d’altre… Va ser espectacular i, com he dit en moltes ocasions, em sent orgullós de tot el treball que hem realitzat i, sincerament, estàvem convençuts que açò anava a ocórrer.

Sou part del canvi que s’ha produït en la Generalitat. En aquest sentit, com es planteja el futur?

Hem contribuït de forma clara a que Ximo Puig siga el proper president de la Generalitat. El futur és gratificant i, com he dit abans, té que ser responsable. Nosaltres ens presentàvem a les eleccions per guanyar i governar. Ara que ho hem fet, hem d’aplicar els nostres valors i una de les premisses més grans que ens marquem és que la gent visca el millor possible i seguir defensant el que hem estat reivindicant aquests anys des de l’oposició, com per exemple el tema del COR. Hem de seguir lluitant pel que creiem i, en definitiva, la feina més dura comença ara.