Es canvien les agulles pediàtriques per a diabètics

L’àrea sanitària que cobreix els centres hospitalaris de Xativa-Ontinyent és la primera a canviar les agulles pediàtriques per a menors diabètics crònics després de la pressió política i dels professionals de la sanitat.

Les reclamacions dels usuaris afectats i les preguntes realitzades en Corts Valencianes des del Grup Parlamentari Socialista han fet efecte i el conseller de Sanitat ha autoritzat la compra de les agulles pediàtriques de la marca que ja utilitzaven els nens i nenes diabètics, al marge de la adjudicació ferm a la signatura que va originar les queixes.

La manca d’agulles d’insulina per atendre la mínima demanda dels nens i nenes diabètics residents a l’Àrea de Salut 14 que havien dispensar al Centre de Salut de Xàtiva va ser objecte d’una protesta formal davant el Gerent de l’àrea al març de 2014 per part dels malalts afectats, per la Comissió de Seguiment de la Sanitat Pública integrada pel PSPV i la UGTPV de la comarca i va originar una pregunta parlamentària al conseller de Sanitat formulada pel diputat Ignacio Subias el 14 d’abril de l’any passat.

La manca d’agulles per donar la insulina als malalts diabètics, tant pediàtrics com adults es va esmenar subministrant material de mala qualitat que va originar noves reclamacions de les persones afectades, del PSPV de la comarca i dels professionals sanitaris responsables dels serveis que atenen la població afectada.

Després de gairebé un any, el conseller de Sanitat ha autoritzat al Gerent de l’Àrea 14 perquè procedeixi a la compra de les agulles pediàtriques que els malalts demanaven en un clar reconeixement d’una mala decisió política d’adjudicar les agulles. L’àrea sanitària que cobreix els centres hospitalaris de Xativa-Ontinyent és així la primera a canviar les agulles pediàtriques per a menors diabètics crònics.

El PSPV de la Costera-Canal de Navarrés fa una crida a tots els malalts diabètics ia les associacions que els representen a continuar exercint la pressió davant els responsables autonòmics de Sanitat perquè siguin dispensades també agulles de qualitat per als malalts adults. Així mateix es reconeix el treball i les gestions realitzades pels professionals de la sanitat que atenen les persones diabètiques per corregir la decisió de la Conselleria de Sanitat i aconseguir el canvi de les agulles pediàtriques en benefici de la salut dels menors diabètics crònics.