Es presenta la II Carrera i Marxa Solidària contra el Càncer

  • Les proves tindran lloc el 18 d’octubre i hi haurà programades nombroses activitats d’animació

Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva la II Carrera i Marxa Solidària contra el Càncer. Es tracta d’una iniciativa de l’Assemblea Local de Xàtiva de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), amb la col·laboració de la Coordinadora de Clubs Esportius i el propi Ajuntament. La prova s’emmarca en el I Circuit Provincial contra el Càncer, RUNCÁNCER, una iniciativa solidària i social de l’AECC i la Diputació de València, amb la finalitat de recaptar fons per a la lluita contra aquesta malaltia. Aquest any, els diners aniran destinats per a la investigació del càncer de còlon.

Han assistit a la presentació la presidenta de l’assemblea local de l’AECC, Consuelo Boluda; la secretaria de l’entitat, Sandra Faura i dues de les seues integrants, Chari Pascual i Isabel Guillem. Per part del consistori, han secundat l’acte les tinents d’alcalde i regidores de Sanitat i Benestar Social, Cristina Súñer i Xelo Angulo.

L’esdeveniment se celebrarà el pròxim diumenge dia 18 d’octubre, partir de les 10: 00h. Consta de dues proves diferents: una cursa competitiva de 6,5 km i una marxa no competitiva de 4 km. La modalitat de carrera començarà a les 10: 00h, mentre que la modalitat de marxa començarà a les 10: 45h. Ambdues tindran sortida des de l’Albereda Jaume I, davant de l’Ajuntament.

Les inscripcions podran realitzar-se fins al dijous 15 octubre a les 18.00h. Es possible inscriure’s per Internet, a la web www.toprun.com, o de manera presencial als establiments comercials Atletes, Kilòmetres, Match Point, Setabis Sport i Base, tots ells de Xàtiva. L’import de la inscripció és de 5 €, que serà destinat íntegrament per la lluita contra el càncer, amb opció a samarreta commemorativa per 4 € més.

S’estableixen dues categories; absoluta i local. L’edat mínima dels participants en la carrera serà de 16 anys. Els menors que participen en la marxa hauran de fer-ho acompanyats pel seu tutor legal, a més d’aportar l’autorització signada que s’adjunta al final del reglament de la prova, en el moment de retirar el dorsal.

Els dorsals per als participants de la marxa es lliuraran divendres 16 i dissabte 17 d’octubre. Divendres 16, al Centre Comercial Plaça Major en horari de 10h a 22h i dissabte 17, al pati de la Casa de la Cultura, entrada per Albereda Jaume I nº 50, en horari de matí de 10h a 13: 30h i de tarda de 17h a 20h. Pel que fa als dorsals per als participants en la carrera, es lliuraran el mateix dia de la celebració de la prova, de 8.00 a 09:45h, també al pati de la Casa de la Cultura. Per recollir-los caldrà presentar un document acreditatiu de la identitat del participant.

El dispositiu preparat per a l’ocasió comptarà amb efectius de la Policia Local i Protecció Civil, a més dels serveis d’un metge i una ambulància fixa al costat de la línia de meta. També hi haurà dutxes a la Ciutat de l’Esport i aparcaments habilitats per als participants, al Pavelló de Voleibol i a la mateixa Ciutat de l’Esport.

A tots els participants se’ls obsequiarà en finalitzar la carrera amb aigua, refrescos i fruita donada per Mercaxàtiva. Hi haurà trofeus per als tres primers i primeres classificades en la carrera de cada categoria, a més d’un regal donat per Dormitienda. En finalitzar la prova es realitzarà un sorteig de tres regals entre tots els participants amb el seu número de dorsal. Se sortejaran unes ulleres de sol de l’òptica Meseguer, una visita a un celler obsequiada per Halcón Viajes i una bicicleta donada per Decathlon. A més podrem gaudir d’una gran festa amb exhibicions de Zumba realitzades per Avanza Fitness, i exhibicions d’esgrima i de Biodansa. La festa estarà amenitzada per la batucada de Rytmus i també s’instal·laran matalassos inflables per als nens, gentilesa de l’agència creativa Con el grito al cielo.

L’organització ha fet una invitació a tota la població de Xàtiva a que participe d’un dia de festa solidària, on tothom ho passe bé ajudant els altres i on l’esport i la solidaritat s’uneixen. També han volgut expressar l’agraïment a tots aquells que de manera desinteressada han ajudat a portar a terme l’esdeveniment, amb l’objectiu de reunir la major quantitat de diners possible per seguir investigant contra aquesta malaltia.