Es prorroga el programa provincial per a l’ocupació hoteler i turisme social

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha signat aquest setmana amb el president de la Unió Hotelera, Lluís Martí, una pròrroga durant aquest any del Programa Provincial per l’Ocupació Hoteler i el Turisme Social de sis milions d’euros per generar i mantenir ocupació en les zones turístiques durant la temporada baixa.

La diputada de Benestar Social i Sanitat, Amparo Mora, que també era a la signatura de l’acord, ha apuntat que aquesta represa és “molt important per finalitzar el programa en la seva totalitat i atendre totes les demandes rebudes”. En aquest sentit, Mora ha explicat que gràcies a aquesta iniciativa, han recorregut la província unes 13.000 persones. Una de les destinacions és Xàtiva. Pel que fa als fins del programa, la responsable provincial ha afirmat que la iniciativa pretén “mantenir les quotes d’ocupació del sector hoteler i fins i tot crear més llocs de treball”, ja que, segons la diputada, “a més de beneficiar els empleats de l’hostaleria, ha repercutit també a l’hora de contractar autobusos, guies i hostesses”.

Per la seua banda, el president de la Unió Hotelera s’ha mostrat optimista amb aquest pla que, segons Martí, “s’ha mantingut entre 1.500 i 2.000 llocs de treball a la província relacionats amb el sector hoteler, però també amb l’hostaleria i les agències de viatges”. “Tenir 30.000 persones recorrent la província fa possible que a més dels hotels es beneficiïn també els comerços “, ha ressaltat Martí, que també ha assegurat que aquest programa “té un clar impacte directe i un benefici des del punt de vista empresarial, ja que ajuda a desestacionalitzar el turisme, un dels principals problemes de la Comunitat i de la província, sobretot a les zones d’interior “. En aquest sentit, el responsable dels hotelers compte que durant els mesos d’hivern “l’ocupació és molt més baixa, ronda en un 30%, al contrari que els mesos estivals, on es pot arribar a un 80%”. Així mateix, Martí ha afegit també que “el Pla per l’Ocupació Hoteler omple aquests buits i permet mantenir llocs de treball evitant el tancament dels establiments hotelers”.

Pel que fa als resultats obtinguts el 2013, el president de la Unió Hotelera explica que han participat al programa “un total de 18 hotels i s’han mantingut uns 100 llocs de treball de cada allotjament, de manera que s’han conservat uns 1.800 llocs de treball”.