Es reclamen millores permanents a la seguretat del terme d’Ontinyent

  • L’alcalde i representants veïnals es reuniran amb la Delegació de Govern i el Ministeri de l’Interior per reclamar aspectes com el canvi a la zonificació del disseminat i un augment dels efectius de la Guàrdia Civil 

L’Ajuntament i el veïnat d’Ontinyent demanaran a la Delegació de Govern i al Ministeri de l’Interior millores permanents a la seguretat del terme en dues reunions que tindran lloc a les properes setmanes. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el regidor de Govern Obert, Joan Sanchis, es reunien hui amb representants de diferents associacions i grups veïnals, així com de les forces i cosos de seguretat presents a Ontinyent per tractar la problemàtica dels robatoris al terme municipal.

En l’encontre s’exposava un escrit signat per prop de 300 persones de la zona de Santa Ana-Casa Moltó, escrit al qual mostren el seu malestar davant els robatoris que s’han registrat als últims mesos. Els representants municipals i de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local explicaven la tasca que s’ha vingut fent als últims mesos, recordant-se en aquest sentit que la competència en matèria de seguretat correspon al Ministeri de l’Interior.

Per aquest motiu s’ha demanat dues reunions amb la Delegació de Govern i la Secretaria d’Estat de Seguretat que tindran lloc a les properes setmanes, i on l’alcalde anirà acompanyat de representants veïnals del disseminat i el casc urbà. A més a més, l’alcalde ha anunciat la realització d’un estudi d’ubicació i legalitat de la col·locació de càmeres de seguretat al disseminat, així com l’inici de la col·locació de càmeres als accessos del casc urbà.

L’escrit signat pels afectats per mostrar el seu malestar i demanar més seguretat ha estat registrat aquest divendres a l’Ajuntament, i també es lliurarà a la Delegació del Govern i la Secretaria d’Estat de Seguretat en les reunions on s’ha avançat que es demanarà un canvi a la zonificació del disseminat (que es considera desfasada, després de mantenir-se sense canvis als últims 30 anys) i un augment dels efectius de la Guàrdia Civil al terme. Els veïns i veïnes han anunciat en la reunió de hui la seua intenció de seguir creixent i sumant recolzaments per a, de la ma de l’Ajuntament, “fer força i demanar on calga allò que volem, més seguretat i més efectius de les forces i cossos de seguretat de manera permanent”, manifestaven.