Es subvencionaran projectes ciutadans per fomentar la participació de les associacions veïnals

La Junta de Govern Local de Xàtiva ha aprovat les bases  de convocatòria de la “Subvenció per a Associacions de Veïns i Veïnes i Foment de la Participació Ciutadana” amb una partida pressupostària de 5.000 euros.

Les activitats i projectes que es subvencionaran hauran d’estar adreçades a la població en general i destinades a fomentar la implicació i la participació ciutadana a la ciutat de Xàtiva. En eixe aspecte, es valoraran qüestions com la perspectiva de gènere, el treball realitzat pel moviment veïnal amb població infantil i juvenil, les activitats formatives, els projectes interassociatius o l’ús del valencià en la difusió de les activitats.

“Volem recolzar les iniciatives d’empoderament ciutadà. La participació ciutadana no és patrimoni de l’administració local, i és obligació nostra reforçar, motivar  i facilitar les iniciatives ciutadanes que tenen entre els seus objectius la millora social, l’anàlisi de la realitat dels nostres barris o la formació en qüestions d’associacionisme i participació”, ha explicat el regidor de participació ciutadana, Miquel Alcocer.