Esquerra Unida proposa una gestió municipal per al Cigroner

  • Miquel Lorente, portaveu, afirma que “és l’hora de que l’Ajuntament assumisca la gestió directa d’aquest servei”

Ara farà set mesos des de que s’inaugurà l’alberg del Cigroner per part del president Fabra i de l’alcalde Rus. En canvi, l’alberg continua tancat i sense perspectiva d’obrir prompte. Aquesta setmana finalitzava el període per presentar ofertes adreçades a assumir la gestió de l’alberg. Cap proposta ha entrat pel registre de l’Ajuntament. Des d’Esquerra Unida, el seu portaveu municipal, Miquel Lorente ha assenyalat que “és l’hora de que l’Ajuntament assumisca la gestió directa d’aquest servei, perquè l’alberg significa una oportunitat més per dinamitzar l’economia local i el seu nucli antic, i perquè és inconcebible que una inversió d’1.068.009,61 euros no estiga reportant cap benefici a la ciutat”.

Des de la formació d’esquerres s’ha indicat que “anem a demanar-li a l’alcalde Rus que demostre la seua capacitat de gestió assumint directament aquest servei des del consistori”. De fet, segons Lorente “estem acostumats a sentir com Rus s’autoproclama com un gran gestor, però en realitat el que ha fet durant tots aquests anys és cedir la gestió de la gran majoria dels serveis municipals a tercers què en certs casos ni pagaven el cànon”.

Per al grup municipal d’EU “un dels principals motius que estan provocant que l’alberg del Cigroner no estiga adquirint una projecció és la falta d’iniciativa i direcció política que existeix ara mateixa en l’Ajuntament”. Lorente ha assegurat que “cal actuar amb molt de rigor i emmarcar amb tota claredat quin ha de ser l’objectiu i el sector de població al que s’ha de dirigir aquest nou servei, així com el seu encaix amb els comerços, restaurants i atractius turístics de la ciutat. Un estudi que s’hauria d’haver fet abans de fer la inversió”.

Des del grup municipal d’EU aposten per treballar en la proposta d’assumir la gestió directa del servei “perquè la despesa realitzada en l’alberg tinga un resultat positiu per al conjunt de la ciutat”.