Esquerra Unida Xàtiva explica al carrer la despessa de l’Ajuntament

  • El grup municipal afirmà que Xàtiva experimenta la primera experiència de pacte de govern i que “totes i tots els regidors de l’equip de govern treballem amb moltes ganes i en clau de ciutat” també al elaborar el pressupost municipal

Dissabte va tenir lloc l’Assemblea Oberta d’Esquerra Unida Xàtiva al carrer on prop d’un centenar de persones pogueren interpel·lar al grup municipal d’EU. En resposta a un veí sobre els problemes d’aparcament, el Regidor Miquel Lorente va avançar als presents que s’ha renovat el contracte amb la grua municipal, que ara tindrà “un concepte de servei a la ciutadania amb sentit comú” establint-se que els guanys que puga obtenir l’empresa no siguen respecte al nombre de cotxes arreplegats sinó amb una “tarifa plana”. Aquest sistema suposarà “trencar amb l’estigma de la grua de Xàtiva que ha durat molts anys” i beneficiarà a ciutadans i comerciants. El regidor va informar també que la ORA no s’establirà a zones sense intensitat comercial; “la idea és que la zona blava només siga per facilitar aparcar en zona marcadament comercial”.

Els assistents van preguntar, opinar i criticar activament els membres del Grup Municipal no sols sobre el pressupost sinó que mostraren interès per altres àrees de la gestió municipal: Com ara el programa del teatre, el soroll al casc històric, els problemes d’abastiment d’aigua potable, el trànsit, la falta de policia local i fins i tot la qualitat dels empleats públics i de d’aquells llocs de treball que l’anterior equip de govern va crear de forma irregular diversificaren les respostes.

Entre les preguntes sobre les despeses, un veí va subratllar que “com és possible que ens gastem en Fira la mateixa quantitat que sumen Cultura, Patrimoni, Promoció econòmica i agricultura?”. La resposta del portaveu del Grup, Miquel Lorente va coincidir amb la qüestió però va assegurar que ara es gasta un 23 % menys i que la idea es conèixer si tota eixa despesa reverteix realment a la economia local. “Cal estudiar-ho ben be perquè considerem que és encara una partida molt grossa”.

Sobre el Manifest de protecció del Centre Històric de Xàtiva un dels assistents demanà informació de “com i en què mesura està estudiant-se i que canvis hi hauran”, la resposta va ser que “el casc històric s’ha de tranquil·litzar no sols disminuint el trànsit sinó també la velocitat i el soroll” i respecte d’una pregunta concreta de com anava a fer-se realitat, Miquel Lorente va dir: “Ha d’arribar l’hora dels valents. Tocar l’IBI. Que pague més qui més tinga” i va recordar que l’esmentat Manifest estava reforçat perquè “sense cap dubte, regidores i regidors estem fent lo possible i lo impossible per traure endavant Xàtiva. Estic ben segur que pensem unànimement en clau de Ciutat” així i tot va deixar clar que els deutes pendents de pagament d’anteriors exercicis i els compromisos amb el “pla d’ajust” que te l’Ajuntament “impossibilita gran part de la gestió municipal com pot ser la municipalització de serveis com la ORA, la grua i d’altres”.

Durant l’acte també es va repartir un butlletí on gràficament s’explica la despesa general prevista per l’Ajuntament per a 2016.