Esquerra Unida Xàtiva insta a fer efectiu el desmuntatge de grues en desús

  • La despesa de la retirada de les grues acabaria sent de 10.000 € per a les arques municipals si al final les empreses constructores no assumeixen els acords i opten per no retirar voluntàriament

Actualment a Xàtiva tant a la zona de Palasiet com a la zona de Mesquita hi ha quatre grues d’obra en desús. El grup municipal d’Esquerra Unida ha instat l’equip de govern a fer efectiu el desmuntatge d’aquestes estructures que a hores d’ara suposen un perill innecessari per a la ciutadania.

Segons Miquel Lorente, portaveu municipal d’EU “aquestes grues han passat a ser una preocupació per als veïns i veïnes que veuen com aquestes estructures segueixen instal·lades a escassos metres dels seus habitatges i sense ús des de fa anys”.

Per a la formació d’esquerres “davant aquesta situació cal actuar amb sentit comú i esgotar totes les vies possibles perquè les empreses constructores retiren les grues, sense descartar la via judicial en cas de negativa o silenci per part de l’agent promotor”.

Lorente ha recordat que “moltes d’aquestes llicències d’obra atorgades als constructors han caducat i per tant podem constatar una voluntat nul·la per continuar les obres on es troben les grues”. Des d’EU s’ha volgut informar que la despesa de la retirada de les grues acabaria sent de 10.000 € per a les arques municipals si al final les empreses constructores no assumeixen els acords i opten per no retirar voluntàriament les dues grues que hi ha al sector Palasiet i les altres dues que es troben en Mesquita. Per aquest motiu s’ha assenyalat des de la coalició que “l’Ajuntament ha de fer tot el possible perquè la despesa que suposarà la retirada de les grues no acabi sent assumit pel conjunt de la ciutadania”.