Estabilitzat l’incendi del Genovés

Diverses brigades de bombers de la Generalitat Valenciana i del Consorci Provincial de València treballen des de primera hora de la vesprada en l’extinció d’un incendi forestal que s’ha declarat en la zona de la Xopà d’Alboi, en el municipi del Genovés, i que el Servei d’Emergències ha donat per estabilitzat a les 18 hores. La presència de vent complica les tasques d’extinció i, segons el consorci, hi ha desallotjaments preventius.

L’incendi s’ha decretat aquesta vesprada amb un Índex de Gravetat Potencial 1 ja que, segons ha informat el 112, el focus es troba prop d’habitatges aïllats i de les vies del tren. De fet, Adif ha interromput la circulació ferroviària entre les localitats de Xàtiva i Alcoi. Segons Emergències, al inciarse l’incendi s’han desallotjat una trentena de vehicles de la zona recreativa de la Xopà d’Alboi. La via ferrea contínua tallada perquè les mànegues d’extinció creuen les travesses.

En les tasques d’extinció treballen un total de nou efectius: més de sis mitjans aeris, l’helicòpter de la Generalitat Valenciana, tres unitats de bombers forestals i quatre brigades de Divalterra.